BELGIQA

ARCHITECTURAL WOOD FLOORING – unieke kleuren en een hoogwaardige kwaliteit, Belgiqa is een merk dat geliefd is bij designers en architecten vanwege de ongekende uitstralig.
Belgiqa België Amsterdam

Belgiqa - Experts in meerlaags parket

BELGIQA is een merk wat ontstaan is uit een joint venture van drie ambachtelijke Belgische parket fabrikanten. Deze drie bedrijven hadden ieder hun specialisme en door deze specialismes samen te voegen is er een ijzersterk product ontstaan. Belgiqa is wereldwijd bekend onder architecten en ontwerpers door de kwaliteit die ze kunnen leveren. De kwaliteit wordt gerealiseerd met ultramoderne machines en de focus op: stabiliteit, pasvorm, afwerking en kleur. De brede collectie van Belgiqa stelt het merk in staat om voor iedereen een passende vloer te vinden. Zit de kleur er niet tussen? Dan gaat Sarah, de R&D Manager, aan de slag om de perfecte kleur te vinden in het LAB van Belgiqa.

Collectie van Belgiqa

Vernieuwend en anders met gevoel voor architectuur en design, dat is de collectie van Belgiqa. Het Vloerenhuis Amsterdam is dealer van Belgiqa, met meer dan 60 verschillende vloeren kunnen we vrijwel alle kleuren en afwerkingen laten zien. De diversiteit aan kleuren, afwerkingen en patronen maakt het een unieke leverancier en zorgt ervoor dat er altijd een vloer is die aansluit bij de wensen. Een bijzonder product zijn de zogenoemde ‘vergeten houtsoorten’. In de basis zijn houtsoorten als Aforormosia of Amerikaans noten hout niet bijzonder. Toch doen ze iets anders met deze houtsoorten ten opzichte van andere leveranciers. Belgiqa zet namelijk een kleur op deze houtsoorten, iets wat niet gebruikelijk is. Het resultaat? Kom bij ons langs, we laten het graag aan je zien.

Projecten met BELGIQA

Belgiqa wordt vaak gekozen vanwege de kleur, de mooie sorteringen in het eiken hout of juist omdat zij de kleur kunnen maken die jij graag wilt. Onze klanten worden vaak gelijk enthousiast en er is altijd wel een passende vloer. Daarnaast biedt Belgiqa ten opzichte van andere leveranciers wat extra’s door extra brede delen en lange lengtes tot +5meter. Dit maakt het merk ook een unieke toevoeging aan onze collectie aan exclusieve houten vloeren voor een high-end afwerking.

Er is een ruime collectie beschikbaar, zo is er een ‘collectie eik’ met daarin maar liefs 8 verschillende product lijnen: Oak One, Oak Two, Oak Three, Oak Four, Oak Five, Oak Six, Oak Seven en Oak Eight. Naast deze collectie staat er nog één collectie met de vergeten houtsoorten. De vergeten houtsoorten zijn: Aformosia, Es, Douglas, Olm, Mahonie, Populier, Teak en Notelaar (Noten hout). Het unieke aan deze collectie is dat ze gekleurd afrormosia hebben of gekleurd notenhout. De houtstructuur blijft zichtbaar met een uniek resultaat. Beide collecties zijn verkrijgbaar in verschillende maten, patronen (planken, visgraat, hongaarse punt, stroken en bijzondere patronen) en met een wijde range aan kleuren.

Ja, Belgiqa is geschikt in combinatie met vloerverwarming. Kom bij ons langs in de showroom en laat je inspireren door de prachtige vloeren van Belgiqa.

Vraag een offerte aan voor een BELGIQA