Eiken lamel parket

Functionaliteit gecombineerd met design en een breed scala aan kleuren: Eiken lamel parket.

Bauwerk

Informatie over eiken lamel parket

Lamel parket is een type parketvloer dat bestaat uit meerdere lagen hout die in een specifieke opbouw zijn samengevoegd. Het is een populaire en veelzijdige keuze voor vloerbedekking, omdat het de voordelen van massief hout combineert met de stabiliteit van meerlaags parket. De opbouw van lamel parket bestaat doorgaans uit drie lagen:

  1. Toplaag (slijtlaag):
    Dit is de bovenste laag van de vloer en bestaat uit massief hout, meestal van hoogwaardige houtsoorten zoals eiken, noten, of andere hardhoutsoorten. De dikte van deze toplaag varieert, maar het is de laag die de esthetische eigenschappen van de vloer bepaalt, zoals de kleur, het patroon en de afwerking.
  2. Middenlaag (drager): Onder de toplaag bevindt zich de middenlaag, ook wel de drager genoemd. Deze laag bestaat uit verlijmde houten latten of fineerlagen die onderling haaks op elkaar zijn geplaatst. Deze kruislings geplaatste lagen verhogen de stabiliteit en voorkomen kromtrekken of vervorming van de vloer.
  3. Onderlaag (tegenfineer):
    De onderste laag, ook wel tegenfineer genoemd, is meestal gemaakt van naaldhout en fungeert als een stabiliserende laag. Het zorgt voor extra stevigheid en voorkomt vervormingen veroorzaakt door veranderingen in vochtigheid.

Het samenvoegen van deze lagen resulteert in een vloer die de natuurlijke uitstraling van massief hout behoudt, terwijl het tegelijkertijd minder gevoelig is voor temperatuur- en vochtigheidsvariaties. Lamel parket kan zowel zwevend als vast worden gelegd, afhankelijk van de installatiemethode en de specifieke wensen van de gebruiker. Bij het Vloerenhuis hebben we een aantal Lamel parket vloeren opgenomen in de collectie.

Voorbeelden van eiken lamel parket

Laat je inspireren: prachtige voorbeelden in diverse interieurs

FAQ

1. Stijlvol Design: Eiken lamel parket biedt een eigentijds design met de karakteristieke uitstraling van eikenhout. Het warme, natuurlijke karakter van eiken voegt een tijdloze elegantie toe aan elke ruimte, of het nu gaat om een klassiek interieur of een modern design.

2. Duurzaam Eikenhout: Eikenhout staat bekend om zijn duurzaamheid en robuustheid. Het is bestand tegen slijtage en behoudt zijn schoonheid, zelfs in drukbezochte ruimtes. Eiken lamel parket is daardoor een investering die de tand des tijds doorstaat en langdurige waarde toevoegt aan uw huis.

3. Veelzijdigheid in Afwerking: Met eiken lamel parket heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit diverse afwerkingen, zoals geolied, gelakt of gerookt eiken. Deze afwerkingsmogelijkheden bieden niet alleen bescherming maar accentueren ook de natuurlijke kenmerken van het eikenhout, waardoor uw vloer een unieke uitstraling krijgt.

4. Eenvoudige Installatie en Onderhoud: Dankzij het lamel parket systeem is de installatie van eiken lamel parket relatief eenvoudig. De vloer is geschikt voor diverse ondergronden en kan zwevend worden gelegd. Bovendien vereist eiken lamel parket minimaal onderhoud, waardoor het ideaal is voor drukke huishoudens.

5. Prijsvriendelijk Alternatief: Eiken lamel parket biedt een betaalbaar alternatief voor massief eiken parket. Vloerenhuis heeft een ruime collectie met diverse soorten, stuk voor stuk van top kwaliteit.

Het Vloerenhuis heeft een divers assoritment van lamel parket vloeren met een keuze uit verschillende sorteringen, kleuren en formaten. Kom bij ons langs en laat je inspireren over de mogelijkheden.

 

Ja, een eiken lamel parket kan gelegd worden op vloerverwarming. Het is belangrijk om de richtlijnen van het Vloerenhuis te volgen en het juiste vloerverwarmingssysteem te selecteren. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

Bezoek onze website, stuur ons een e-mail of bel ons voor een persoonlijk consult. Ons deskundige team helpt je graag met al je vragen over onze Versailles vloeren.

 

Op zoek naar een eiken lamel parket?

Neem contact op of vraag een offerte aan voor persoonlijk advies, kostenindicatie en inschatting van de benodigde werkdagen.