Listone Giordano

Wooden Floors Reinvented – Italiaans design in jouw huis, welkom bij de houten vloeren van Listone Giordano.
Listone Giordano Natural Genius Medoc

De wereld van Listone Giordano

Kwaliteit, respect voor de natuur en innovatieve ontwerpen of zoals ze zelf zeggen: ‘Wooden floors reinvented’, dat is Listone Giordano. Listone Giordano is een Italiaanse vloeren producent met wereldwijde allure. Ze zijn wereldwijd bekend geworden door de innovatieve ontwerpen en de hoogwaardige kwaliteit. Het toonaangevende bedrijf is in 1870 opgericht en is gevestigd in Perugia. Zoals Listone Giordano zelf aangeeft hebben ze deze wereldwijde reputatie te danken aan de vast beradenheid en enthousiasme van het personeel. Iedereen wordt gedreven door één doel: Perfectie!

Listone Giordano - perfectie

Perfectie is de rode draad bij Listone Giordano en dit komt niet enkel terug bij het personeel of de producten. De manier waarop de producten geproduceerd worden is net zo, lees het allerbelangrijkste voor Listone Giordano. Daarom heeft Listone Giordano een eigen houtzagerij. Daar blijft het niet bij, want Listone Giordano heeft ook zijn eigen bossen met eiken bomen beheert door hun eigen boswachters. De boswachters zorgen voor ideale groeiomstandigheden met oog voor de natuur. Wederom is dit niet een normaal bos, nee er wordt enkel gebruik gemaakt van Frans eiken. Dit type eiken hout is het mooiste eiken wat er is. Kortom, een uniek bedrijf!

Het Vloerenhuis Amsterdam is trots op het feit dat wij dealer zijn van Listone Giordano. Het is een prachtig merk met een historie waar de kennis generatie op generatie wordt doorgegeven. Dit zien wij terug in de producten die het bedrijf produceert. Binnen ons assortiment is het merk een toevoeging, ook voor de ‘bekendere’ patronen denk aan bijvoorbeeld een rechte plank, Visgraat of een Hongaarse punt. Wil je echt wat bijzonders en wat anders? Dan ben je bij Listone Giordano aan het juiste adres, zo hebben ze met Michelle di Luchi de Medoc ontworpen en zit Daniele di Lago achter de Slide. Kom bij ons langs en ontdek Listone Giordano bij het Vloerenhuis Amsterdam.

Projecten met Listone Giordano

Laat je inspireren door de vloeren van Listone Giordano

Onze klanten kiezen voor Listone Giordano vanwege de uitstraling, het patroon, de kleuren en het verhaal achter Listone Giordano. Daarnaast zijn de producten van Listone Giordano ook uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. De dunne vloerdelen laten de warmte snel door waardoor de ruimtes aangenaam verwarmd worden.

Binnen Listone Giordano zijn er een drietal series, namelijk:

Natural Genius: “Genius and Innovation”

Binnen deze serie van Listone Giordano worden de houten vloeren ‘her ontworpen’. Dat wil zeggen, Listone Giordano gaat verder dan de bekende leg patronen, ze zoeken de grens op in wat er mogelijk is. Samen met bekende Italiaanse Designers worden deze grenzen verlegd. De designers waar ze onder andere mee samenwerken zijn: Michele De Lucchi, Patricia Urquiola, Daniele Lago, Marc Sadler and Paola Lenti.  Deze ontwerpers zitten achter onderstaande patronen:

  1. Medoc – filo di lama
  2. Slide
  3. Foxtrot
  4. Biscuit No1, No2, No3, No5
  5. Fabrique
  6. Perigal
  7. Between
  8. Conte
  9. Loop
  10. Factum

Bij het Vloerenhuis Amsterdam kan je een indruk op doen van de Natural Genius collectie van Listone Giordano.

Atelier: “Craftmanship and memory”

Italiaans vakmanschap met oog op de toekomst, dat is de Atelier collectie van Listone Giordano. De eiken houten parket vloeren worden met de hand bewerkt waardoor elke plank uniek is! Passie, kunst en respect voor de natuur door middel van gecertificeerde grondstoffen zijn woorden die passen bij de atelier collectie die een oud en persoonlijk verhaal vertellen.

Classica: “Elegance and modernity”

Kwaliteit en schoonheid met een modern en elegant design, dit zijn woorden die bij deze collectie horen. De Classica collectie van Listone Giordano onderscheidt zich door zijn brede keuze aan houtsoorten, maten, patronen, kleuren, afwerkingen en bewerkingen. De mogelijkheden zijn eindeloos en er is altijd wel een passende vloer! De classica collectie van Listone Giordano is te bezichtigen bij het Vloerenhuis Amsterdam.

Ja, de 2-laags houten vloeren van Listone Giordano kunnen op vloerverwarming gelegd worden. Het 2-laags systeem van Listone Giordano is uitermate geschikt op vloerverwarming. Er zijn varianten die dunner en dikker zijn, over het algemeen kan de gehele collectie op vloerverwarming gelegd worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom bij ons langs in de showroom.

Onze parketteurs zeggen het volgende over Listone Giordano: “Bij het Vloerenhuis hebben we als parketteurs al een breed scala aan vloeren mogen leggen. We hebben dan ook verschillende merken gezien met zo ook een verschil in kwaliteit. Wij vinden, dat dit merk op alle vlakken enorm goed scoort. Of het nu gaat om een rechte plank of een bijzonder patroon, het klopt van A tot Z! Zelf vinden we de afwerkingen prachtig en is de pasvorm perfect.

Vraag een offerte aan voor een Listone Giordano