Donkere visgraat vloer

Tijdloze allure, warmte en karakter: visgraat vloer donker.

Bauwerk elleboog visgraatvloer

Informatie over donkere visgraat vloeren

Een donkere visgraat vloer is heel speciaal. Elegantie, warmte en karakter zijn woorden die horen bij een visgraat vloer donker. Design komt samen met warme kleurtinten opgevolgd door een diepe en rijke uitstraling.

De donkere tinten van het hout vormen een sfeervolle basis, waarbij de subtiele variaties en nerven een verhaal vertellen van de geschiedenis van het materiaal. Het visgraatpatroon, met zijn artistieke symmetrie, voegt een vleugje traditionele allure toe aan de moderniteit. De gehele compositie is als een kunstwerk op de vloer, waar elke plank een penseelstreek is en het patroon een harmonieuze melodie vormt. Bij zonlicht speelt het hout met schaduwen, en bij avondschemering creëert het een warme gloed die de ruimte omhult met een rustgevende sereniteit.

Deze vloer is niet slechts een element van een interieur; het is een erfstuk van smaak en verfijning. Met zijn tijdloze esthetiek past de donkere visgraatvloer perfect bij zowel klassieke als eigentijdse inrichtingen. Het is een investering in duurzame schoonheid, waarvan de pracht alleen maar toeneemt met de jaren.

De uiteindelijke kleur van de donkere warme tint kan verkregen worden op verschillende manieren, zo zijn er donkere houtsoorten of speciale behandelingen om het hout op deze manier te kleuren. Kom langs bij het Vloerenhuis voor meer informatie over visgraat vloer donker.

Voorbeelden van visgraat vloer donker

Laat je inspireren: prachtige voorbeelden in diverse interieurs

FAQ

De visgraat vloer krijgt zijn donkere kleur door de houtsoort of de behandeling.

Bij het Vloerenhuis hebben we verschillende donkere houtsoorten verkrijgbaar. Wengé is de donkerste houtsoort, het is bijna zwart. De nerf en kleur van de vloer is uniek, er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van speciale kleur olie om de vloer zijn donkere tint te geven. Na Wengé komen er diverse bruin tinten van donker tot lichter bruin zoals: Amerikaans Walnoot,  Mahonie, Jatoba, Merbau, Kersen, Afrormosia, Purple Heart, speciaal behandeld Eiken, Basralocus, Bilinga, Afzelia Doussié en Panga Panga.  

Ja, een eiken houten visgraat vloer kan donker gemaakt worden. De afbeelding hiernaast laat een zwarte vloer zien. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van een speciale olie met zwart pigment. De olie zorgt ervoor dat er een egaal donker visgraat oppervlak ontstaat. Het geeft in dit geval een heel gaaf contrast met de ruimte. Naast zwart hebben we nog diverse andere kleuroliën beschikbaar om een visgraat vloer donker te maken.

Een andere mogelijkheid is om de visgraat te laten roken. Bij het roken van een visgraat vloer laten we het eiken hout reageren met een vloeistof. De hoeveelheid tannine in het eikenhout bepaalt de uiteindelijke kleur. Na de behandeling ontstaat er een diep bruine uitstraling met warme tinten. Het unieke is dat elke plank anders terug kleurt door de hoeveelheid tannine die het eken hout bevat. De vloer kan nog een extra speciaal effect krijgen door een kleurolie toe te passen.

Ja, het formaat is geheel naar wens samen te stellen net als de houtsoort en behandeling. Er zijn donkere houtsoorten die in bepaalde situaties geschikter zijn, denk aan bijvoorbeeld vloerverwarming. Eikenhout is dan meer geschikt dan Amerikaans Walnoot. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Bezoek onze website, stuur ons een e-mail of bel ons voor een persoonlijk advies. Ons deskundige team staat voor je klaar.

Op zoek naar een visgraat vloer donker?

Neem contact op of vraag een offerte aan voor persoonlijk advies, kostenindicatie en inschatting van de benodigde werkdagen.