Visgraat eiken

Tijdloos, duurzaam, elegant en karaktervol: visgraat eiken

Visgraat eiken: een tijdloze keuze

Welkom bij de betoverende wereld van visgraat eiken vloeren, waar tijdloze elegantie en natuurlijke schoonheid samenkomen om een verfijnde sfeer te creëren. Ontdek waarom visgraat eiken vloeren niet alleen een esthetische keuze zijn, maar ook een duurzame oplossing voor jouw interieur.

Visgraat eiken vloeren zijn een symfonie van stijl en ambacht, en hun unieke visgraatpatroon geeft elke ruimte een vleugje klassieke grandeur. Eikenhout, bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, wordt met meesterlijk vakmanschap in een visgraatmotief gelegd, waardoor een vloer ontstaat die niet alleen de tand des tijds doorstaat, maar ook een tijdloze elegantie uitstraalt.

Eikenhout is enorm populair vanwege uiteenlopende redenen waaronder duurzaamheid, esthetische kwaliteiten en de veelzijdigheid. Eikenhout is duurzaam omdat het slijtvast is en bestand tegen dagelijks gebruik. Het behoudt vaak de structurele integriteit waardoor het een uitstekende keuze is voor vloeren in druk bezochte ruimtes. Het kan een milieuvriendelijke keuze zijn als het gecertificeerd is en het uit verantwoord beheerde bossen komt, het FSC keurmerk helpt daarbij. De esthetische kwaliteiten komen terug in het motief, de visgraat maar ook in de afwerkingsopties. Eiken visgraat vloeren kunnen enorm goed gekleurd worden of bewerkt (schrapen, schaven, verouderen, met vellingkant, handschrapen etc.). Er zijn talloze opties en hierdoor is iedere eiken visgraat uniek!

 

 

Voorbeelden van visgraat eiken

Laat je inspireren: prachtige voorbeelden in diverse interieurs

FAQ

 1. Esthetische Pracht: Het visgraatpatroon van eiken vloeren voegt een ongeëvenaarde visuele aantrekkingskracht toe aan elke ruimte. De warme tinten van eikenhout vormen een natuurlijke achtergrond die zich moeiteloos aanpast aan verschillende interieurstijlen.
 2. Duurzaamheid en Betrouwbaarheid: Eikenhout staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen slijtage. Een visgraat eiken vloer is niet alleen een esthetische investering, maar ook een duurzame keuze die lang meegaat.
 3. Veelzijdigheid in Design: Visgraat eiken vloeren zijn bij uitstek geschikt voor diverse designstijlen, of je nu een klassiek, eigentijds of zelfs een eclectisch interieur hebt. De veelzijdigheid van eikenhout maakt het een tijdloze keuze voor elke smaak.

Er zijn 5 behandelingen mogelijk, zoals:

 1. Verouderen
 2. Fijn bezagen
 3. Hand geschraapt
 4. Roken
 5. Beitsen

Staat jou behandeling er niet tussen? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Visgraat eiken vloeren worden behandeld met olie of lak. Bij sommige leveranciers worden de vloeren met meerdere lagen behandeld om tot een bepaalde kleur te komen, sommige vloeren worden eerst gebeitst en dan geolied.

De juiste eiken sortering bepaal je door na te gaan wat past in jouw interieur.

Bij een visgraat eiken heb je de keuze uit verschillende sorteringen. De sortering bepaalt de hoeveelheid noesten die in het eigenhout mogen zitten evenals de kleurschakeringen. 

Sorteringen met meer noesten hebben automatisch ook meer kleurschakeringen en het hout heeft een wildere structuur. Daar tegenover staat een eikenhouten sortering die schoner is en dus minder noesten heeft. Het eikenhout wordt steeds dradiger naarmate de sortering hoger wordt. 

We kennen de volgende Europese sorteringen:

 • Rustiek
 • Rustiek A/B
 • Rustiek A
 • Rustiek BIS
 • BIS
 • Exquisiet
 • Quartier-Faux-Quartier

Iedere leverancier geeft zijn eigen naam aan de eiken sortering. Europese fabrikanten werken over het algemeen met bovenstaande sorteringsnaam. Het kan zijn dat jouw specifieke sortering er niet tussenstaat, ons team beschikt over de kennis om de juiste sortering erbij te zoeken.

Bezoek onze website, stuur ons een e-mail of bel ons voor een persoonlijk consult. Ons deskundige team helpt je graag met al je vragen over onze Versailles vloeren.

 

Op zoek naar een visgraat eiken?

Neem contact op of vraag een offerte aan voor persoonlijk advies, kostenindicatie en inschatting van de benodigde werkdagen.