Patroon

Welk patroon kies jij? Eigenlijk is bijna alles mogelijk, denk aan: de Mension Wave, Kubus, Versailles, Molenwiek, Meyerinck, Slide, Foxtrot, Medoc etc. Meer weten? Lees snel verder.
Patroon Carreauxpaneel

Patronen

Er zijn talloze verschillende patronen beschikbaar, elk met een ander verhaal en met een totaal andere uitstraling. De bekendste patroon vloeren zijn natuurlijk de visgraat en Hongaarse punt. Er is alleen nog veel meer dan enkel deze patronen. Zo heb je bijvoorbeeld het bekendere Versailles patroon, een geïnspireerd patroon op de vloeren van het Paleis van Versailles in Frankrijk. Het is een complex en symmetrisch ontwerp dat zorgt voor een koninklijk gevoel.

Een ander patroon wat dateert uit de Romeinse en Griekse architectuur is het kubuspatroon. De kubus wordt gemaakt uit plankjes die ook als Hongaarse punt gelegd kunnen worden. Het is een prachtig patroon, er ontstaat namelijk een 3D effect in de vloer doordat er een echte kubus naar voren komt. Dit zijn twee patronen die uitgelicht worden, ieder patroon heeft zijn unieke verhaal en uitstraling. Kom bij ons langs of neem contact op om de mogelijkheden van jouw droom vloer door te nemen.

Ambacht

Iedere patroon vloer is ambachtelijk en uniek door zijn eigen verhaal en historie. De bovengenoemde patronen zie je al helemaal voor je in die tijd, en vandaag de dag wordt dit nog steeds gelegd. Van oudsher werden de vloeren met de hand gemaakt en gelegd door ambachtslieden die de kunst van het vloerleggen beheersten. Met de tijd is dit natuurlijk gemoderniseerd en worden de vloeren machinaal vervaardigd, nog steeds worden de vloeren met de hand gelegd en vaak gebeurt dit plankje voor plankje. Het produceren is een ambacht maar het leggen ook. Voor onze parketteurs is het de kers op de taart van dit prachtige beroep.

Projecten met Patroon

Benieuwd naar onze projecten? Bekijk ons portfolio en laat je inspireren!

Een patroon vloer straalt per definitie pure klasse uit en heeft een ongekend effect op jouw interieur. De woning kan doorslaggevend zijn voor de keuze van jouw droom patroon. Sommige patronen hebben een ‘statig’ en ‘klassiek’ uiterlijk, door bijvoorbeeld de kleur aan te passen en de plankjes anders te bewerken kan dit totaal anders ogen. Je kan de vloer, tot in het kleinste detail, zo samenstellen dat de vloer aansluit bij jouw stijl. Van klassiek tot modern tot minimalistisch of juist meer op de voorgrond. In samenwerking met Listone Giordano en Bauwerk bieden we een breed scala aan in patroon vloeren. Naast deze leveranciers hebben we ook de mogelijkheid om de vloer in zijn geheel samen te stellen zoals jij het wilt. Dit doen we middels onze Custom Made vloeren. Hierbij is het mogelijk om de vloer van A tot Z samen te stellen, van hout soort tot aan de bewerking van het hout en de uiteindelijke afwerking. Een patroon vloer kies je vanwege de unieke uitstraling. Ons team staat klaar om jouw droom vloer samen te stellen, benieuwd? Neem contact op of kom bij ons langs.

Ja, een parket vloer in een patroon is geschikt in combinatie met vloerverarming. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Er zijn talloze patroon vloeren, hieronder een overzicht van verschillende soorten. Ieder patroon kent weer zijn eigen unieke kenmerken, zo is het mogelijk om patronen te combineren of je eigen patroon te ontwerpen.

 • Versailles-patroon
 • Kubuspatroon
 • Hongaarse punt
 • Visgraat
 • Elleboog visgraat
 • Mozaïekpatroon
 • Molenwiek
 • Mensionwave
 • Carreaux
 • Mensionwave (vlechtpatroon)
 • Wildverband
 • Meyerinck
 • Holland patroon
 • Diagonaal Blokpaneel
 • Carreaux met molenwiek
 • Weense punt

 

Het leggen van een patroon vloer vereist het uiterste van een parketteur en is vakwerk. Alle opgedane kennis, kunde en ervaring zijn nodig bij het leggen van een patroon vloer. Onze parketteurs zijn stuk voor stuk getraind en opgeleid om dit soort vloeren te kunnen leggen. Zelf leggen raden we dan ook niet aan omdat dit echt specialistisch werk is. Je wilt immers dat de vloer goed wordt gelegd en dat er over de kleinste details wordt nagedacht. Onze parketteurs nemen de tijd om jouw droom vloer te leggen en gaan door tot het resultaat perfect is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op of kom bij ons langs!

Vraag een offerte aan voor een Patroon