Grijze visgraat vloer

Een nieuwe trend die ongekend stijlvol is, tegelijkertijd tijdloos gecombineerd met een uniek patroon: de grijze visgraat vloer.

Visgraat grijs parket

Informatie over grijze visgraat vloer

Grijze visgraat vloeren zijn tegenwoordig een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een vloer die zowel stijlvol als tijdloos is. Met hun unieke visgraatpatroon en verfijnde grijstinten voegen deze vloeren een vleugje elegantie toe aan elke ruimte, van klassiek tot modern.

Eigentijdse elegantie met grijze  visgraat vloeren

Een grijze visgraat vloer combineert de klassieke charme van het visgraatpatroon met eigentijdse grijstinten, waardoor een verfijnde en trendy uitstraling ontstaat. De subtiliteit van de grijze tinten maakt deze vloeren veelzijdig en geschikt voor diverse interieurstijlen. Of je nu een traditioneel huis of een modern appartement hebt, een grijze visgraat vloer past zich moeiteloos aan en tilt de esthetiek van de ruimte naar een hoger niveau.

Grijze visgraat vloer in verschillende ruimtes

De veelzijdigheid van een grijze visgraat vloer maakt deze geschikt voor verschillende ruimtes in huis. Of het nu de woonkamer, slaapkamer, keuken of zelfs de hal betreft, een grijze visgraat vloer voegt overal een vleugje klasse toe. De vloer kan zodanig bewerkt wordt, denk aan verouderen dat er een bepaalde stijl ontstaat. Combineer het met moderne of vintage meubels om een unieke sfeer te creëren die jouw persoonlijke stijl weerspiegelt.

Voorbeelden van een grijze visgraat vloer

Bekijk onze portofolio en laat je inspireren door een grijze visgraat vloer.

FAQ

Om deze vraag goed te beantwoorden is het belangrijk om aan te geven dat een visgraat uniek is. Dit patroon heeft wereldwijde bekendheid en kom je overal tegen. Ten opzichte van een normale vloer heeft een visgraat al een streepje voor. Door deze visgraat vloer te voorzien van een grijze kleur ontstaat er een ongekende stijlvolle vloer. De toepassing is eindeloos, van klassiek tot modern en alles wat er tussen in zit. Het formaat, de bewerking en de uiteindelijke kleur kunnen namelijk zo samengesteld worden dat de vloer jouw interieurstijl versterkt. De mate waarin is uiteraard naar wens te bepalen, bij Vloerenhuis hebben we diverse grijs tinten beschikbaar in allerlei soorten en maten. 

Een grijze visgraat vloer past bij (bijna) iedere interieurstijl zoals, modern, Scandinavisch, traditioneel en zelfs industrieel. De grijze visgraat vloer is namelijk dusdanig naar wens samen te stellen dat er altijd een passende vloer is, denk aan:

 1. Bewerking
 2. Afmetingen
 3. Houtsoort
 4. Sortering
 5. Kleur
 6. Roken
 7. Behandeling (lak of olie)

Bij Vloerenhuis hebben we diverse grijs tinten, zowel op strak afgewerkte vloerdelen als verouderde visgraat delen. Kom bij ons langs en laat je inspireren!

Een grijze visgraat vloer van Vloerenhuis is geheel naar wens samen te stellen op het gebied van:

 1. Afmetingen:
  Ieder formaat heeft zo zijn charme, dat begrijpen we maar al te goed bij Vloerenhuis Amsterdam. Juist daarom bieden we de mogelijkheid om een passend formaat te vinden voor de ruimte waarin de grijze visgraat vloer gelegd gaat worden.
 2. Houtsoort
  In tegenstelling tot vele andere leveranciers kunnen wij een grijze visgraat vloer leveren in diverse houtsoorten waarbij Eiken de meeste opties biedt. Daarnaast hebben we nog Douglas en speciaal behandelt Mahonie hout wat ook een grijs bruin tint heeft.
 3. Sortering
  Bij eiken hout is er de keuze uit diverse sortering, kies je voor een landelijkere uitstraling met grotere noesten dan is dit mogelijk. Liever helemaal geen noesten? Ook dan is er een ruime keuze uit sorteringen, van rechtdradig tot een vlamtekening met kleine pitjes en noestjes.
 4. Kleur
  De kleur, niet iedere grijs tint is even grijs; sommige hebben een wat warmere ondertoon waar andere donkergrijs zijn en het bijna naar zwart nijgt. Dit zelfde geldt voor de glansgraden, van een grijze parelmoer afwerking tot een matte olie of lak.
 5. Bewerking
  Het bewerken van een grijze visgraat vloer is zodanig aan te passen dat de vloer strak afgewerkt kan worden, semi-verouderd, verouderd, hand geschraapt of fijn bezaagd.
 6. Behandeling
  Er is keuze uit grijze visgraat vloeren die behandelt zijn met olie of lak. 
 7. Roken
  Het is mogelijk om de grijze visgraat vloer te laten roken. Door de vloer te laten roken ontstaan er meer kleurschakeringen ontstaan, dit geeft de vloer charme en kan soms net een verschil maken tussen een ultra moderne en strakke afwerking en een hele landelijke stijl.

 

Ja, het is mogelijk om een grijze visgraat vloer op een dekvloer te plaatsen met vloerverwarming. In onze showroom lichten we graag de mogelijkhede aan je toe.

Een afspraak kan eenvoudig gemaakt worden via onze website of door telefonisch contact op te nemen. Geen afspraak gemaakt? Geen probleem, we heten je van harte welkom in onze showroom.

Tijdens de afspraak gaan we samen ontdekken welke visgraat past bij jouw interieur. We hebben in onze showroom een breed scala aan mogelijkheden waardoor je een goede indruk kan op doen van de mogelijkheden. 

Op zoek naar een grijze visgraat vloer ?

Neem contact op of vraag een offerte aan voor persoonlijk advies, kostenindicatie en inschatting van de benodigde werkdagen.