Afzelia parket vloeren

Ervaar aantrekkelijke nerfpatronen met een rijke kleur: Afezlia parketvloeren staan garant voor een warme en luxe uitstraling.

Informatie over Afzelia

Afzelia parket verwijst naar parketvloeren die zijn gemaakt van het hout van de Afzelia boom. Afzelia is een hardhoutsoort die afkomstig is van bomen behorende tot het geslacht Afzelia. Deze bomen worden meestal aangetroffen in tropische regio’s, met name in delen van Afrika en Zuidoost-Azië. Binnen de familie van Afzelia zijn er verschillende soorten. 

Afzelia Doussie is een bekend type wat gebruikt wordt voor houten vloeren. Dit type Afzelia hout is afkomstig van de Afzelia bipindensis boom. Van oudsher hebben we veel Afzelia Pachyloba vloeren gelegd. Afzelia houten vloeren staan bekend om duurzaamheid, aantrekkelijke nerfpatronen en rijke kleuren. 

Afzelia parketvloeren worden vaak gekozen vanwege de esthetische aantrekkingskracht en luxe uitstraling. Afzelia-hout wordt gewaardeerd vanwege zijn slijtvastheid. Bovendien heeft Afzelia-hout een hoog natuurlijk oliegehalte, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en weerstand tegen vocht en luchtvochtigheid.

Als je overweegt om Afzelia parketvloeren voor je huis of project te gebruiken, is het raadzaam om advies in te winnen bij het Vloerenhuis Amsterdam. Ons team staat voor je klaar!

Voorbeelden van afzelia vloeren

Laat je inspireren: prachtige voorbeelden in diverse interieurs

FAQ

Afzelia parketvloeren zijn uniek door hun nerfpatroon en de warme en luxe uitstraling. Een andere unieke eigenschap van Afzelia hout is dat het hout van nature oliën bevat die bijdragen aan de weerstand tegen vocht en schimmels. Bovendien is Afzelia ook nog bekend door zijn stevigheid en sterkte. Dit maakt het hout dan ook geschikt voor gebruik van vloeren die veel verkeer te verduren krijgen.

Een Afzelia parketvloer komt tot zijn recht in een modern interieur en in een klassiek interieur. Vanuit Estetisch oogpunt zorgt een Afzelia parketvloer voor een warme en luxe uitstraling. De unieke nerf patronen van Afzelia zorgen voor een prachtige tekening in het hout.

Afzelia vloeren van Vloerenhuis zijn uitermate geschikt op vloerverwarming. Het is een stabiele houtsoort die goed tegen temperatuur wisselingen kan. Het is wel belangrijk dat het juiste vloerverwarmingssysteem is gebruikt, neem contact op met het Vloerenhuis voor meer informatie.

Afzelia parket is verkrijgbaar als: rechteplank, stroken, visgraat en hongaarse punt. Het formaat kan naar wens aangepast worden. 

Maak een afspraak via onze site, stuur een e-mail of bel ons voor een persoonlijk advies gesprek. Ons team specialisten helpt je graag verder met al je vragen over Afzelia vloeren.

 

Op zoek naar een Afzelia vloer?

Neem contact op of vraag een offerte aan voor persoonlijk advies, kostenindicatie en inschatting van de benodigde werkdagen.