Stroken

Een patroon vergelijkbaar met een rechte plank maar dan met smalle delen en kortere lengtes. Een stroken vloer heeft een geheel eigen uitstraling met eindeloos veel mogelijkheden. Meer weten? Lees snel verder.

Elegant

De stroken vloer is een elegante vloer die veel overeenkomsten heeft met een planken vloer en een visgraat. De overeenkomsten met een planken vloer heeft de stroken vloer te danken aan het patroon alhoewel de stroken wel een stuk korter zijn dan een plankenvloer. De visgraat komt terug in de breedte, meestal zijn de plankjes namelijk vergelijkbaar qua breedte. Door de smalle en langere delen krijgt de stroken vloer een elegant effect met een tijdloze klasse.

Gestroomlijnd

Een stroken vloer doet vaak aan als een gestroomlijnd ontwerp. Dit komt doordat de vloer wat meer op de achter grond aanwezig is in tegen stelling tot bijvoorbeeld een planken vloer die door zijn bredere delen meer naar voren komt. Uiteraard is dit geheel persoonlijk, niet iedereen ervaart het namelijk op deze manier. Door de kleinere plankjes doen de ruimtes vaak wat groter aan. In onze winkel in Amsterdam is de stroken vloer verkrijgbaar in elke maat, afwerking en bewerking. Middels een aantal prachtige merken zoals Bauwerk, Listone Giordano, Belgiqa en onze Custom Made lijn is er altijd een passend ontwerp van modern tot klassiek.

Projecten met Stroken

Benieuwd naar onze projecten? Bekijk onze portfolio en laat je inspireren!

Als er eenmaal een voorkeur is voor een strokenvloer is dit vaak ontstaan vanwege het slanke ontwerp van de houten vloer. Een andere veel gehoorde reden is dat er enorm veel verschillende mogelijkheden zijn waardoor de uitstraling altijd net even anders is. Dit begint bij de ruime keuze in houtsoorten en het formaat waarna de bewerking en afwerking gekozen kan worden. Het is mogelijk om stroken te laten verouderen, schuren, schaven, kant verouderen, hand te schrapen en fijn te bezagen. De vloeren kunnen afgewerkt worden met een kleur olie of lak naar keuze. Door zijn elegante uitstraling geeft de stroken vloer een uniek effect aan elke woning. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op of kom bij ons langs!

Ja, een strokenvloer is geschikt in combinatie met vloerverwarming. In onze showroom bij het Vloerenhuis Amsterdam hebben wij een scala aan mogelijkheden. Zo kunnen we middels een aantal merken als Bauwerk, Listone Giordano, Belgiqa prachtige stroken vloeren aanbieden die stuk voor stuk geschikt zijn op vloerverwarming. Op zoek naar toch net die ene kleur of net een andere bewerking met een bepaald formaat? Dan biedt onze Custom Made lijn uitkomst. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op of kom bij ons langs!

Het grootste verschil is dat een stroken vloer smaller is, het is pas een stroken vloer als deze smaller is dan een breedte van 15 cm. Een ander belangrijk verschil met een planken vloer is dat de stroken vloer korter is. Daarbij kan een plank zwevend gelegd worden en bij een stroken vloer is dit niet mogelijk.

Een stroken vloer kan enkel verlijmd en/of gespijkerd worden op de constructie vloer. De constructievloer dient hiervoor vlak te zijn omdat hoogte verschillen niet echt opgevangen kunnen worden met de (relatief) korte plankjes. Vaak wordt een stroken vloer in wildverband gelegd, dit betekent dat er geen vast patroon te ontdekken is. Het is ook mogelijk om de stroken juist niet in wild verband te leggen maar juist met elke lengte gelijk. Een stroken vloer kan ook gelegd worden in een appartement mits er geluidsisolatie aanwezig is in de constructie vloer. Indien dit niet het geval is kunnen wij dit alsnog middels gipsplaten aanbrengen, denk aan bijvoorbeeld Fermacell. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op of kom bij ons langs!

Vraag een offerte aan voor een Stroken