Renovatie

Het Vloerenhuis heeft door jarenlange ervaring een specialisme ontwikkeld in het restaureren van houten vloeren, na ons bezoek is de vloer weer als nieuw!

Renovatie Teak vloer

Specialisme

Sinds 1908 richten wij ons op het renoveren van houten vloeren. In de afgelopen jaren is deze kennis generatie op generatie overgedragen wat resulteert in een echt specialisme. Zo kunnen we oude patroon vloeren in ere herstellen of een verwaarloosde vloer opknappen. We kunnen vrijwel elke houtsoort leveren en dit kan dan geheel op maat gemaakt worden.

Er zijn drie mogelijkheden als het gaat om renovatie: schade herstel (waterschade), schuren & behandelen en reinigen & onderhoud. Benieuwd naar de verschillen? Lees snel verder onderaan deze pagina.

Werkwijze

Graag geven we jou een persoonlijk advies door ter plaatste de vloer te inspecteren. Tijdens deze inspectie houden we rekening met: jouw wensen, de dikte van de vloer, de behandeling en als allerbelangrijkste, de staat van de vloer. Vervolgens krijg je van ons een eerste advies over wat de mogelijkheden zijn.

Hierna brengen we een uitgebreide offerte uit waarin alles keurig vermeld staat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan via onderstaande button.

Als er een schade is aan een houtenvloer dan kunnen wij de vloer terugbrengen naar oorspronkelijke staat. Er zijn verschillende mogelijkheden om de vloer in originele staat te herstellen. In sommige gevallen is het schuren voldoende maar in het geval van een waterschade zijn de planken vaak onherstelbaar beschadigd. Dit betekent dat we de beschadigde vloerdelen gaan vervangen. Hierna gaan we de vloer schuren & behandelen om het kleurverschil tussen nieuw- en bestaand hout uit te sluiten.

Voordat we aan de slag gaan stellen we vaak een schaderapport op. Dit rapport kan ingediend worden bij de verzekering. Vaak worden waterschades dan vergoed en na akkoord kan de opdracht worden ingepland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op of vraag een offerte aan via onderstaande button.

Wanneer ga ja een houten parket vloer schuren? Na 8 tot 12 jaar adviseren wij onze klanten om de vloer (afhankelijk van de staat) weer te laten schuren en behandelen. Wil je de houten vloer een transformatie geven? Dan is dit ook een reden om de houten vloer te schuren. Het is namelijk mogelijk om de kleur van de houten vloer aan te passen waardoor je interieur een nieuwe uitstraling krijgt.

Onze vakmensen schuren de vloer volledig kaal in meerdere schuurgangen. Tijdens het schuren verdwijnen de vet vlekken, watervlekken en eventuele kleurverschillen. Hierna wordt er een behandeling naar keuze aangebracht, olie of lak. Zowel bij een olie als lak behandeling is het mogelijk om de kleur van je vloer aan te passen. In onze showroom hebben wij een uitgebreid kleuren pallet waaruit je een keuze kan maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op of vraag een offerte aan via onderstaande button.

Wanneer laat je de vloer reinigen en onderhouden?

  • Als het 1 of meer dan 1 jaar geleden is dat de vloer behandeld is met onderhoudsolie;
  • Als je merkt dat er snel vlekken in trekken;
  • Als je lichte beschadigingen / krasjes wilt camoufleren;


Het advies is om een geoliede vloer ieder jaar te voorzien van een nieuwe laag onderhoudsolie. De druk belopen plekken kunnen vaker behandeld worden met onderhoudsolie.

Als Vloerenhuis Amsterdam willen wij onze klanten ondersteunen op dit gebied, daarom bieden we het reinigen en oliën ook aan als service. Dit geldt alleen voor geolied parket.

Bij deze behandeling beginnen we met het reinigen van de vloer. Afhankelijk van de vervuiling en gebruikte middelen kiezen we voor een intensief reiniger of een normale vloerzeep. Voor het reinigen maken we gebruik van een professionele machine die ervoor zorgt dat de vloer brand schoon wordt. Hierna laten we de vloer drogen en gaan we deze behandelen met onderhoudsolie. De olie wordt machinaal aangebracht om ervoor te zorgen dat de olie zich mooi verdeeld over de vloer. Als de olie goed is ingetrokken gaan we de vloer uitpoetsen. Hierna ziet de vloer er weer hernieuwd uit en is deze goed beschermd! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op of vraag een offerte aan via onderstaande button.

Er zijn meerdere factoren die bepalen wat voor onderhoud jouw vloer nodig heeft.

Wanneer laat je de vloer schuren en behandelen?

Als je schade aan de houten vloer hebt door bijvoorbeeld een lekkage of als de houtenvloer in een slechte staat is. Met slechte staat bedoelen wij dat er zaken inzitten die niet weggaan met reinigen en onderhoud (diepe krassen, vet vlekken, verkleuringen etc.). Gemiddeld genomen laten de meeste klanten tussen de 8 jaar en 12 jaar de vloer schuren.

Wanneer laat je de vloer reinigen en onderhouden?

Als het 1 of meer dan 1 jaar geleden is dat de vloer behandeld is met onderhoudsolie, als je merkt dat er snel vlekken in trekken en als je lichte beschadigingen / krasjes wilt camoufleren.

Het verschil tussen reinigen en schuren is dat de bestaande behandeling (olie of lak) bij het schuren niet in tact blijft. Dit betekent dat  bij het schuren van de parketvloer de gehele behandeling eraf wordt geschuurd en je als het ware een ‘nieuwe vloer’ krijgt. Hierna kan de vloer dan weer behandeld worden met een, afwerking, en in een kleur, naar keuze in de vorm van olie of lak.

Bij het reinigen wordt er middels het reinigen de oppervlakkige film, opgebouwd door bijvoorbeeld een voedende zeep, onttrokken van de bovenste laag. Hiermee zorg je ervoor dat er eigenlijk een ontvette houten vloer overblijft. Hierna kan de vloer dan behandeld worden met het onderhoudsmiddel (olie of polish) zodat deze weer goed beschermd.

Renoveren?

Neem contact op of vraag een offerte aan voor persoonlijk advies, kostenindicatie en inschatting van de benodigde werkdagen.