Dennebos Flooring

Dennebos Flooring staat voor unieke houten vloeren geproduceerd in het oosten van Nederland, van het ruwe materiaal tot de kleuring van de planken.
Dennebos Flooring Rustiek Eik

Passie voor hout bij Dennebos Flooring

Dennebos Flooring is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en levering van hoogwaardige houten vloeren. Het bedrijf is opgericht in 1991 en heeft een rijke geschiedenis in de vloerenindustrie. Dennebos Flooring is dan ook een toonaangevende naam in de branche waardoor ze nationaal maar ook internationaal opereren. Dat hebben ze te danken aan de passie die het bedrijf heeft voor hout. Vanuit Raalte leveren ze namelijk vloeren over de hele wereld, van Chicago tot Hong Kong. De houten vloeren worden gelegd in huizen, commerciële- & publieke ruimtes.

Divers aanbod Dennebos Flooring

Dennebos Flooring heeft een ruim aanbod met een breed scala aan vloeren en afwerkingen. Zo hebben ze massieve parketvloeren maar ook meerlaagse parket vloeren in combinatie met vloerverwarming. Het hout kiest Dennebos Flooring zorgvuldig uit, van extreem rustiek tot aan strakker afgewerkte vloeren. Dennebos bewerkt de vloeren in hun eigen fabriek waar ze de vloeren ook voorzien van een laag olie. Dit hebben ze in eigen hand, waardoor het ook een uniek aanbod is met net andere kleuren dan onze andere leveranciers.

Projecten met Dennebos Flooring

Dennebos Flooring wordt vaak gekozen vanwege de kwaliteit en het vakmanschap. Klanten zijn gecharmeerd van de rustieke, brede planken vloeren die voorzien zijn van een oppervlakte bewerking. Daarnaast gaat Dennebos Flooring verder dan alleen de standaard collectie, ze leveren ook maatwerk. Zo hebben we al meermaals een vloer ontworpen van begin tot eind, unieke projecten met vloeren die je nooit ergens anders zal tegenkomen.

Dennebos Flooring heeft zes collecties, onderstaand een overzicht;

R – Reclaimed collectie
De nieuwste collectie van Dennebos Flooring is gelijk ook de oudste. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van hout dat er al een leven op heeft zitten. Van dit ‘reclaimed’ hout maken ze nieuwe toplagen die een uniek verhaal vertellen. De vloerdelen hebben kunnen namelijk beschadigde vellingkanten en  houtworm sporen bevatten. Sommige vloerdelen zijn fijn bezaagd en over het algemeen zijn de noesten en scheuren niet volledig gestopt. Binnen de collectie zijn er maar liefs 10 verschillende uitvoeringen beschikbaar; R.01, R.02, R.03, R.04, R.05, R.06, R.07, R.08, R.09, R.10. Iedere uitvoering kent een andere bewerking van gerookt tot zwaar geborstelde vloerdelen, elk met zijn eigen verhaal.

D – Dark Collectie
Deze collectie bestaat uit een tiental verschillende vloeren, waarbij iedere vloer op unieke wijze is behandeld. Van houten vloeren met een gekleurde olie tot aan het beitsen, borstelen, roken en/of fijn bezagen van houten vloeren. Het aanbod is verkrijgbaar in planken, visgraat of een hongaarse punt. De vloeren zijn leverbaar tot een breedte van 39 cm. Kleuren: D.01, D.02, D.03, D.04, D.05, D.06, D.07, D.08, D.09, D.10.

G – Grey Collectie
De naam zegt het al, deze collectie heeft een lichte grijze ondertoon met gerookte vloerdelen, geborsteld, speciaal geolied en verouderd. Sommige vloerdelen zijn ook nog geschaafd en hand geschraapt. Binnen de collectie zijn de volgende kleuren beschikbaar: G.01, G.02, G.03, G.04, G.05, G.06, G.07, G.08, G.09, G.10.

N – Natural collectie
De warme kleur tinten van een naturel geoliede vloer komen hier duidelijk naar voren. Ze gaan van licht naar donker en kennen wederom verschillende bewerkingen. De eiken planken zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, maten en sorteringen. De kleuren waaruit gekozen kan worden zijn: N.01, N.02, N.03, N.04, N.05, N.06, N.07, N.08, N.09, N.10, N.11 en N.12.

S – Special collectie
Bijzondere kleur tinten met ongeëvenaarde afwerkingen zoals de naam al doet vermoeden, echte specials. Als Vloerenhuis Amsterdam hebben we de S.02 al wel eens mogen leggen. Het zijn vloeren die gekenmerkt worden door unieke kleuren met wederom een rustieke behandeling of indien gewenst wat minder rustiek. Net als de G, N en D collectie zijn de opties eindeloos. De kleuren waar uit gekozen kan worden zijn: S.01, S.02, S.03, S.04, S.05 en S.06.

W – White Wash Collectie
Van spier wit geolied tot aan een lichte witte ondertoon, het is allemaal mogelijk. Net als bij de andere collecties is er keuze uit de W.01, W.02, W.03, W.04, W.05, W.06, W.07 en W.08. Binnen de collectie zijn er verschillende sorteringen, afmetingen en bewerkingen. Van Visgraat tot aan een rechte plank.

Ja, Dennebos Flooring is geschikt in combinatie met vloerverwarming mits deze voldoet aan een aantal vereisten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vraag een offerte aan voor een Dennebos Flooring