Massief parket Amsterdam

Massief Parket: Duurzaam & Stijlvol Thuis

Welkom bij ons nieuwste blogartikel, ditmaal richten we de schijnwerpers op – massief parket. In deze blog nemen we je mee in de mogelijkheden, de charme en bovendien de toepassing van massief parket.

Wat is massief parket?

Massief parket bestaat volledig uit massief hout en is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Het wordt meestal geleverd in lange planken die in verschillende patronen kunnen worden gelegd, zoals visgraat, rechte planken of diagonaal. Massief parket wordt toegepast sinds de 15e eeuw en vindt zijn oorsprong in Europa. De term “parket” komt van het Franse woord “parqueterie”, wat oorspronkelijk verwees naar het leggen van houten vloeren in geometrische patronen.

Massief parket Amsterdam

Uitstraling

Massief parket heeft een natuurlijke uitstraling door de vaak brede en lange vloer planken. Het zijn vloeren met karakter! Als je over de massieve vloer loopt heb je het gevoel alsof je de natuur in huis hebt gehaald. De noesten, die bijvoorbeeld voorkomen in eiken hout, vertellen een stuk geschiedenis net als de tekening van het hout. De uitstraling van massief parket is een sublieme combinatie van natuurlijke warmte, tijdloze elegantie, veelzijdigheid en karaktervolle houtsoorten. Het is niet zomaar een vloer, maar eerder een investering in de schoonheid en sfeer van je huis, waardoor het een onmisbare keuze is voor diegenen die streven naar een verfijnde en blijvende uitstraling. Kies voor massief parket en omarm de tijdloze klasse die het brengt in jouw leefruimte.

Veelzijdigheid in stijl

Massieve planken zijn buitengewoon veelzijdig als het gaat om stijl en design. Of je nu een traditionele, klassieke uitstraling nastreeft of juist een modern en eigentijds interieur hebt, massieve planken passen zich moeiteloos aan. Ze kunnen worden gelegd in diverse patronen, zoals visgraat of rechte planken, en bieden daarmee een scala aan mogelijkheden voor personalisatie.

Kan massief parket gelegd worden op vloerverwarming?

Ja dat kan, alleen het is technisch gezien niet de beste oplossing. Dunnere vloeren met een stabielere onderlaag zijn veel beter en adviseren wij. Om te beginnen is het belangrijk om na te gaan of de gekozen houtsoort geschikt is in combinatie met vloerverwarming. Vraag een specialist om een advies of jouw houtsoort geschikt is voor vloerverwarming. Eiken hout is bijvoorbeeld geschikt in combinatie met vloerverwarming, het enige is dat eiken hout de natuurlijke eigenschap heeft om uit te zetten en te krimpen bij temperatuur wisselingen. Als je dus kiest voor een eiken massieve planken vloer dan kun je er alvast rekening mee gaan houden dat er kieren gaan ontstaan. Dit zorgt voor extra karakter en draagt bij aan een natuurlijke uitstraling maar niet iedereen is hier naar op zoek. Ook dan is er een oplossing, ons advies is om dan te kiezen voor een duo plank (2-laags, 3-laags / lamel parket). Het eiken hout is dan niet massief maar bijvoorbeeld in een toplaag variërend van 2.5 tot 6 mm. Er wordt gebruik gemaakt van een drager in een andere houtsoort die minder krimp gevoelig zijn, zoals: berken/multiplex, vuren of HDF. De opbouw is stabieler waardoor er nauwelijks kieren ontstaan.

Onderhoudsvriendelijk

Massieve eiken planken zijn over het algemeen eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen of dweilen, gecombineerd met periodieke behandelingen met houtolie, lak of -was, helpt de natuurlijke schoonheid van het eikenhout te behouden. Dit maakt het een praktische keuze voor mensen met een drukke levensstijl.

In conclusie zijn massieve eiken planken niet zomaar vloerbedekking; ze zijn een statement van duurzaamheid, warmte en tijdloze schoonheid. Massieve planken zorgen voor een robuust karakter, warme tinten en unieke textuur. Deze planken zijn een uitstekende keuze voor diegenen die streven naar een vloer die niet alleen functioneel is, maar ook een blijvend esthetisch element toevoegt aan hun leefruimte. Kies voor massieve eiken planken en omarm de tijdloze pracht die ze te bieden hebben.

Delen:

Meer blogs

Wat is het verschil tussen een visgraat en een Hongaarse punt?

Parket patronen – ken jij alle verschillende soorten?

Vloerverwarming op een houten vloer: Alles wat je moet weten

Alles wat je moet weten over vloerverwarming op een houten vloer: praktische tips en adviezen