Laminaat

Laminaat van topkwaliteit met de uitstraling van echt hout en het gemak van laminaat. Meer weten? Lees snel verder.

Stijlvol

Laminaat vloeren hebben de interieur wereld veroverd en blijven de stadaard zetten voor kwaliteit en veelzijdigheid. Stel je voor: een vloer die eruit ziet als echt hout, zonder onderhoudsvereisten tegen een betaalbare prijs? Dat zijn de laminaat vloeren van het Vloerenhuis Amsterdam. De laminaat vloeren zijn ontworpen met verschillende texturen waardoor er voor ieder interieur een perfecte vloer is.

Krachtig

De duurzaamheid van laminaat is ongeëvenaard! Laminaat vloeren zijn ontworpen om de dagelijkse drukte en slijtage te weerstaan. Het biedt een basis voor jarenlang plezier, of het nu gaat om huisdieren die ravotten of kinderen die spelen of gewoon het dagelijks leven; de laminaat vloeren van het Vloerenhuis Amsterdam zijn daar voor gemaakt. Wij bieden laminaat aan van QuickStep en Douwes Dekker. Beide leveranciers blijven zich door ontwikkelen, met de nieuwste technieken is laminaat nu zelfs beter bestand tegen vocht, krassen en lekken waardoor het een ideale keuze is.

Projecten met Laminaat

Het is een stijlvolle en veelzijdige vloer afwerking tegen een betaalbare prijs. Daarnaast is het een duurzaam product wat ook duurzaam geproduceerd is. Laminaat bestaat namelijk uit een rest product, namelijk: samengeperste houtvezels en melanine hars. De houtvezels worden gemaakt van afval hout en het printje? Deze wordt gemaakt van papier. Kortom, een milieu vriendelijk product voor een betaalbare prijs.

Ja, laminaat is uitermate geschikt op vloerverwarming. De dunne vloerdelen zorgen ervoor dat de warmte snel door de planken heen gaat. Als de vloerverwarming uitslaat heb je niet gelijk koude voeten zoals dit wel het geval is bij PVC vloeren of tegels. Hierdoor krijg je niet gelijk koude voeten wat positief bijdraagt aan jouw wooncomfort.

Het verschil tussen laminaat en PVC is dat beide vloeren van andere materialen gemaakt worden en daarmee ook andere eigenschappen hebben. Laminaat is laminaat gemaakt van hout en PVC is een plastic zeil. Laminaat is daarmee veel milieu vriendelijker dan PVC vloeren. Een ander verschil is dat PVC op vloerverwarming snel afkoelt, net als tegels. Dit kan soms erg oncomfortabel zijn omdat je dan sneller koude voeten krijgt, bij laminaat is dit niet het geval omdat het de warmte vast houdt. In onze laminaat vloeren worden geen weekmakers gebruikt en in PVC wordt dit wel gebruikt. De impact is nog niet bekend, wel weten wij dat het ongezond is en bovendien  Een ander verschil is dat er weekmakers zijn toegevoegd in PVC vloeren en dat zit niet in laminaat.

Een laminaat vloer leggen is vrij eenvoudig met de juiste materialen. Te beginnen met een geschikte ondervloer met bijvoorbeeld geluidsisolatie -10dB voor het leggen op een verdieping met onderburen. Een laminaat vloer heeft een eenvoudige klikverbinding en het enige wat er nodig is, is een laminaat knipper of eventueel een zaag tafel.

Een laminaat vloer hoef je niet te onderhouden, deze is namelijk onderhoudsvrij. Regelmatig stofzuigen en vochtig dweilen is mogelijk met speciale laminaat reiniger.

Vraag een offerte aan voor een Laminaat