Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een klassieke patroonvloer die wordt gekenmerkt door zijn scherpe punt. De uitstraling van de vloer is naar wens samen te stellen, van klassiek tot modern.
Hongaarse punt homepage

Uitstraling

De Hongaarse punt of zoals de Fransen zeggen, ‘point de Hongrie’, is een typisch klassieke patroon vloer met een scherpe punt. De vloer wordt namelijk in verstek gezaagd in 45º , 52º of 60º. Beide punten van de plank staan dan als het ware recht tegen elkaar aan waardoor er een punt ontstaat. Typerend voor een Hongaarse punt zijn de banen die ontstaan in de vloer, deze worden geaccentueerd in het licht. De oorsprong van de Hongaarse punt is vooralsnog onduidelijk. Er is wel een duidelijk verband met het visgraat patroon. De Hongaarse punt is weliswaar minder bekend dan de visgraatvloer maar doet qua uiterlijk zeker niet onder.

Custom made

De mogelijkheden zijn eindeloos. Binnen ons assortiment hebben we een aantal vooraf bewerkte en behandelde vloeren. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om door jou de vloer naar wens samen te stellen. Denk aan; het formaat, de kleur en bijvoorbeeld de bewerking (geschuurd, geschaafd, verouderd, gerookt en/of fijn bezaagd).

Projecten met Hongaarse punt

Benieuwd naar de uitstraling van een Hongaarse punt? Bekijk onze projecten en laat je inspireren!

Onze klanten kiezen om uiteenlopende redenen voor de Hongaarse punt. De belangrijkste reden is toch wel de uitstraling die de vloer heeft, het is namelijk echt een uniek patroon. Van oorsprong komen we de Hongaarse punt veel tegen in de Franse & Italiaanse landhuizen en kastelen. Het patroon is zogezegd ‘klassiek’ en kan naar wens omgetoverd worden tot een moderne strak afgewerkte vloer. De Hongaarse punt is dus zo samen te stellen dat het altijd past in jouw interieur.

Ja, een Hongaarse punt is geschikt met vloerverwarming. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de vloer voldoet aan de juiste specificaties. Zo zijn er 2-laags en traditionele Tapis vloeren waarbij een 2-laags vloer stabieler is op vloerverwarming dan de traditionele Tapis vloer.

Het grootste verschil is dat de plank anders gezaagd is waardoor er een ander patroon ontstaat. Een visgraat heeft namelijk een hoek van 90 graden en een Hongaarse punt een hoek van 45, 52 of 60 graden. De Hongaarse punt wordt dan ook wel eens een verstek visgraat genoemd.

Vraag een offerte aan voor een Hongaarse punt

Benieuwd naar een offerte? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een Hongaarse punt. Heb je al een vloer op het oog uit onze portfolio? Vraag hem dan aan via het portfolio.