Wengé visgraat

Custom made
Visgraat
Wengé

Wengé visgraat

Wengé is een tropische hardhoutsoort afkomstig van de Millettia laurentii-boom, die voornamelijk groeit in West-Afrikaanse landen zoals Congo, Kameroen en Gabon. Het staat bekend om zijn donkere, bijna zwarte kleur met een karakteristiek streperig patroon van lichtbruine tot beige strepen. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en toepassingen van Wengé-hout:

Kleur en uiterlijk: Het hout van Wengé is diep donkerbruin tot bijna zwart van kleur, vaak met contrasterende lichtbruine tot beige strepen. Deze strepen geven het hout een uniek en aantrekkelijk uiterlijk, wat het populair maakt voor decoratieve toepassingen.

Op zoek naar een donkere visgraat vloer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wengé parket uitleg

Duurzaamheid: Wengé-hout staat bekend om zijn duurzaamheid en hardheid. Het heeft een hoge weerstand tegen slijtage, vervorming en aantasting door insecten en schimmels, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in vloeren, meubels en andere toepassingen waar duurzaamheid vereist is.

Toepassingen: Wengé-hout wordt veel gebruikt in hoogwaardige meubels, vloeren, trappen, draaiwerk, fineer en decoratieve elementen. Vanwege zijn hardheid en duurzaamheid wordt het ook vaak gebruikt in toepassingen waar slijtvastheid en stabiliteit essentieel zijn, zoals in de scheepsbouw en voor muziekinstrumenten.

Parket op vloerverwarming

Wengé is goed toepasbaar op vloerverwarming, wij hebben gekozen voor een 2-laags systeem zodat het nog stabieler is op vloerverwarming.

Bewerkbaarheid: Hoewel Wengé zeer duurzaam is, kan het moeilijk zijn om mee te werken vanwege zijn hardheid en dichtheid. Het kan uitdagend zijn om te zagen, schaven en bewerken, en het vereist vaak speciale gereedschappen en technieken. Het is echter goed te lijmen en af te werken, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen.

Al met al staat Wengé-hout bekend om zijn schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid, waardoor het een populaire keuze is voor een breed scala aan toepassingen in de bouw, interieurdecoratie en ambachtelijke projecten.

Geïnteresseerd in een donkere visgraatvloer? Lees hier de blog 

Bezoek onze showroom

Contactinformatie

Vloerenhuis Amsterdam

Parnassusweg 216

1076 AV  Amsterdam

Telefoon: +31 (0)20 662 65 21

Mail: info@vloerenhuis.nl

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Feestdagen

13:30

10:00

10:00

10:00

10:00

10:00

Gesloten

Gesloten

17:30

17:30

17:30

17:30

17:30

16:00

Offerte aanvragen

Nieuwe houten vloer

"*" indicates required fields

Step 1 of 2

Vloerverwarming en/of koeling*
Onderburen*
Constructievloer:*

Lift aanwezig*
MM slash DD slash YYYY