Panga Panga Hongaarse punt

Custom made
Hongaarse punt
Panga Panga

Panga Panga

Panga Panga, wetenschappelijk bekend als Millettia stuhlmannii, is een houtsoort afkomstig uit Afrika. Het is een tropische hardhoutsoort die voornamelijk voorkomt in de regio’s Zuid- en Oost-Afrika, zoals Mozambique, Tanzania en Zuid-Afrika.

Panga Panga staat bekend om zijn donkere, rijke kleur en opvallende strepen en aders. Het kernhout varieert van donkerbruin tot zwart, terwijl het spinthout meestal lichter van kleur is. Deze natuurlijke kleurschakeringen maken het hout zeer aantrekkelijk voor verschillende toepassingen.

Het hout van Panga Panga wordt gewaardeerd vanwege zijn duurzaamheid en hardheid. Het is een van de hardste houtsoorten ter wereld en heeft uitstekende eigenschappen op het gebied van slijtvastheid en stabiliteit. Hierdoor is het een populaire keuze voor vloeren, meubels, fineer, trappen, draaiwerk en andere hoogwaardige houtbewerkingsprojecten.

Naast de fysieke kenmerken heeft Panga Panga ook goede akoestische eigenschappen. Het wordt daarom soms gebruikt in de fabricage van muziekinstrumenten, zoals gitaren, trommels en xylofoons.

Parketvloeren met een gouden randje

De vloer is gemaakt van Panga Panga, een hele donere houtsoort en we krijgen vaak de vraag en bij dit project dus ook ; kan er een gouden of koperen bies gelegd worden? Uiteraard kan dat alleen de combinatie metaal en hout is niet perfect en op lange termijn gezien ook onverstandig. Het metaal is of te hard of te zacht en dat geeft problemen bij renovatie over 8-15 jaar. Goed advies is daarom belangrijk en zijn wij met de opdrachtgever uitgekomen op een Eiken ‘goud-gele’ bies. Het effect is hetzelfde en op langere termijn de beste optie.

Deze vloer is te boeken d.m.v. het reserveren van Kamer 18 van het AmbassadeHotel in Amsterdam.

Bezoek onze showroom

Contactinformatie

Vloerenhuis Amsterdam

Parnassusweg 216

1076 AV  Amsterdam

Telefoon: +31 (0)20 662 65 21

Mail: info@vloerenhuis.nl

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Feestdagen

13:30

10:00

10:00

10:00

10:00

10:00

Gesloten

Gesloten

17:30

17:30

17:30

17:30

17:30

16:00

Offerte aanvragen

Nieuwe houten vloer

"*" indicates required fields

Step 1 of 2

Vloerverwarming en/of koeling*
Onderburen*
Constructievloer:*

Lift aanwezig*
MM slash DD slash YYYY