Mozaïek parket

Mozaïek parket is ongekend stijlvol, kunstzinnig en buitengewoon elegant. Kom alles te weten over Mozäiek parket.

Mozaik parket Heineken Molenzolder

Informatie over Mozaïek parket

Mozaïek parket is een verfijnde en kunstzinnige vorm van vloerbedekking die een tijdloze elegantie aan elke ruimte toevoegt. In tegenstelling tot traditionele parketvloeren, waarbij langwerpige planken in visgraat- of blokpatronen worden gelegd, bestaat mozaïek parket uit kleine houten blokjes die op een sublieme manier zijn gerangschikt. Deze blokjes, ook wel “mozaïektegels” genoemd, worden zorgvuldig samengevoegd om complexe patronen en ontwerpen te creëren.

Eigenschappen van Mozaïek parket

Het ontwerp is uniek, niets evenaart de smalle blokjes die naadloos passen in verschillende interieurstijlen. Zo is er de mogelijkheid om diverse houtsoorten uit te zoeken zoals; Eiken, Beuken, Maple, Es, Keroewing en Amerikaans Noten. Ondanks de kleinere blokjes behoudt mozaïek parket zijn duurzaamheid. De parketvloeren zijn vervaardigd van hoogwaardige houtsoorten en kunnen zo levenslang meegaan. Niet voor niets kom je dit soort parketvloeren ook vaak tegen in oude landhuizen, grachtenpanden of kastelen.

Mozaïek parket is niet zomaar vloerbedekking; het is een artistieke expressie die de essentie van vakmanschap en design samenbrengt. Of je nu op zoek bent naar een vloer die de geschiedenis omarmt met een klassiek visgraatpatroon of een eigentijds statement wilt maken met een uniek ontwerp, mozaïek parket biedt een overvloed aan mogelijkheden. Overweeg deze kunstzinnige vloerbedekking en laat je ruimte stralen met tijdloze schoonheid en verfijning.

Voorbeelden van Mozaïek parket

Bekijk onze portofolio en laat je inspireren door mozaïek parket. Foto’s website Heineken 

FAQ

 1. Elegante Patroonkeuze: Mozaïek parket staat bekend om zijn klassieke visgraatpatroon, dat een tijdloze charme toevoegt aan elke ruimte. Dit patroon creëert een gevoel van verfijning en kan de visuele aantrekkingskracht van je interieur verhogen.

 2. Veelzijdigheid in Design: Of je nu een traditionele of eigentijdse inrichting hebt, mozaïek parket past zich moeiteloos aan verschillende designstijlen aan. De veelzijdigheid maakt het een populaire keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes.

 3. Duurzaamheid en Lengte van Levensduur: Mozaïek parket is gemaakt van hoogwaardig hardhout, wat resulteert in een duurzame vloer die de tand des tijds doorstaat. Met regelmatig onderhoud kan deze vloer generaties lang meegaan, wat het een waardevolle investering maakt.

 4. Warmte en Comfort: Houten vloeren, zoals mozaïek parket, stralen warmte uit en voegen comfort toe aan je leefruimte. Ze voelen aangenaam aan de voeten, wat vooral in de wintermaanden een welkome eigenschap is.

 5. Toename van Woningwaarde: Het toevoegen van mozaïek parket kan de algehele waarde van je woning verhogen. Potentiële kopers waarderen vaak de luxe uitstraling en duurzaamheid van houten vloeren, waardoor het een aantrekkelijke investering is.

Het leggen van een mozaïek parket is niet eenvoudig, het vereist specialisme. Bij het leggen van mozaïek parket komt namelijk het ‘oude’ ambacht om de hoek kijken. Ons team aan parketteurs beschikt over deze kennis en ervaring om jouw mozaïek parketvloer te leggen. Het begint met het toepassen van de juiste ondervloer, het schuren voor een vlakke ondergrond en het voegen en behandelen op locatie voor een goede bescherming. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op voor meer informatie. 

Er is een breed scala aan mogelijkheden voor de behandeling van jouw mozaïek parket vloer. De vloer kan afgewerkt worden met lak of olie, bij eiken is er nog de keuze uit maar liefs 61 verschillende kleuren. Zowel bij een geoliede als een gelakte parketvloer kan er gekozen worden voor het aanbrengen van een kleur. De kleuren ontstaan doordat er pigment in de olie is toegevoegd, neem contact op voor meer informatie. 

Er zijn maar liefs zes verschillende houtsoorten waaruit gekozen kan worden, denk aan:

 1. Amerikaans Noten, Noten hout
 2. Beuken
 3. Eiken
 4. Es
 5. Keroewing
 6. Maple

Iedere houtsoort heeft zijn unieke kleur, structuur en mogelijkheden. De tekening van iedere houtsoort is uniek net als de kleur, dit maakt dan ook ieder mozaïek parket eigen waardor de vloer eenvoudig aansluiting vindt met iedere interieurstijl.

Een afspraak kan eenvoudig gemaakt worden via onze website of door telefonisch contact op te nemen. Geen afspraak gemaakt? Geen probleem, we heten je van harte welkom in onze showroom.

Tijdens de afspraak gaan we samen ontdekken welke visgraat past bij jouw interieur. We hebben in onze showroom een breed scala aan mogelijkheden waardoor je een goede indruk kan op doen van de mogelijkheden. 

Op zoek naar mozaïek parket?

Neem contact op of vraag een offerte aan voor persoonlijk advies, kostenindicatie en inschatting van de benodigde werkdagen.