Custom Made

Ontdek onze Custom Made vloeren waar traditie, ambacht en kwaliteit samen komen

Leveranciers

Samen met een aantal gevestigde namen in de vloerenbranche gaan wij verder door het aanbieden van onze eigen Custom Made vloeren. Dit zijn vloeren die door jou samengesteld worden van het formaat tot aan de vorm en afwerking. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit net zo goed is als de mooie merken die we aan ons gebonden hebben werken we samen met de beste leveranciers van Nederland en België. Namen waar je aan kan denken zijn Albers Parket, Parketfabriek Lieverdink, Traject Parket, B-Arc en Kerkhofs parket. Deze partijen staan garant voor een hoge kwaliteit, een strakke pasvorm en bijzondere afwerkingen. De vloeren worden vervaardigd met de oude regels van het ambacht gecombineerd met de modernste technieken.

Custom made

Binnen deze collectie is bijna alles mogelijk. Jouw ideeën en wensen staan centraal in het ontwerpen van jouw droomvloer. Het ontwerpen van een vloer betekent dat we bijvoorbeeld de eigenschappen van drie voorbeeld panelen gaan combineren. Hierna gaan we kijken naar het formaat, patroon en de afwerking. Iets gezien op een foto? Geen probleem! Met de kennis & ervaring van ons team en het ruime netwerk kunnen we altijd een passend advies geven. Na het ontwerp gaan we samples aanvragen bij onze leverancier en deze presenteren we dan aan jou. Na akkoord gaan we alles in orde maken om de vloer te gaan leggen. Het resultaat? Een unieke vloer die je niet zo maar tegenkomt! Lees hieronder meer over de diverse bewerkingen en afwerkingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom bij ons langs of maak een afspraak!

Projecten met Custom Made

Het antwoord hierop is dat eigenlijk bijna alles mogelijk is, hieronder een overzicht van de mogelijke bewerkingen:

 • Geschaafd
 • Geschuurd
 • Geborsteld
 • Verouderd
 • Kant-verouderd
 • Fijn bezaagd
 • Hand geschraapt
 • Gestoomd
 • Gerookt:
  • Kern gerookt
  • Dubbel gerookt
  • Enkel gerookt
  • Licht gerookt

Iets anders gezien? Laat het ons weten, we denken graag mee!

De afwerking die gekozen kan worden voor een parketvloer bestaat uit olie of lak. Van oudsher zijn er veel vloeren behandeld met was. Dit is vandaag de dag minder aan de orde omdat olie sterk verbeterd is ten op zichtte van was. Bijkomend voordeel van een geoliede of gelakte parketvloer is dat er tegenwoordig talloze kleuren zijn waaruit gekozen kan worden. De kleuren van de parketvloer kan je dus perfect laten aansluiten met jouw interieur stijl.

In onze showroom hebben we diverse kleur voorbeelden van Rubio Monocoat en BONA. We hebben als het ware een boekenkast gevuld met maar liefs 80 verschillende kleuren. Vanuit een paneel kan je dan de keuze maken voor een kleur. Niet gevonden wat je zoekt? Geen probleem, dan gaan we gerust kijken in de collectie wat we beschikbaar hebben om de perfecte kleur te vinden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op of kom bij ons langs.

Afhankelijk van het type vloer is er een ruime keuze in de lengte, breedte en dikte van de plank. Je kan het dus zo samenstellen dat het jouw perfecte formaat is, er zijn ook situaties waarin we afwijken van de ‘standaard’ maatvoering. Van brede en lange planken vloeren tot aan grote visgraat formaten of Hongaarse punten. Kom bij ons langs in de showroom om meer te weten te komen over de formaten van jouw droom vloer.

Albers is een familie bedrijf met een breed assoritment waarmee zij voor iedereen een passende oplossing kunnen bieden. Bij Albers uit Weert ben je aan het juiste adres als het gaat om traditioneel gelegde parket vloeren. Het bedrijf biedt een breed scala aan producten aan waardoor je hier terecht kan voor de mooiste eiken sortering van de hoogste kwaliteit. Net als Parketfabriek Lieverdink werkt Albers ook met Frans eiken. Naast eiken hout zijn ze ook leverancier van een aantal bijzondere houtsoorten, zoals: Afrormosia, Afzelia doussié, Amerikaans Noten, Douglas, Eiken, Es, Guatambu Jatoba, Kambala, Maple, Merbau, Olm, Sucupira en Wengé.

Naast het traditionele parket biedt Albers ook ook 2-laags vloeren aan. De TopLine vloeren van Albers zijn uniek vervaardigd door gebruik te maken van de mooiste hout soorten. Zo is er Frans eiken in Kwartiers hout of juist een Rustieke sortering met grote noesten. Samen met Albers parket weten we elk project weer om te toveren tot een succes met dank aan de kwaliteit en betrokkenheid. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of kom bij ons langs.

Parketfabriek Lieverdink is een familie bedrijf dat gevestigd is in de achterhoek. De fabriek is al door meerdere generaties geleid en werkt nog volgens de ongeschreven regels van het oude ambacht. Alle mogelijke profielen worden uit massief hout geschaafd en bewerkt. Er worden producten gemaakt die levenslang meegaan. De term die we voor dit hout gebruiken is Tapis of Bourgogne planken. Naast de Tapis en Bourgogne vloeren gaat Parketfabriek Lieverdink ook mee met de tijd. Vandaag de dag produceren ze dan ook de bekende twee-laags houten vloeren genaamd Q2. Een twee-laags vloer is uitermate geschikt is in combinatie met vloerverwarming. De vloeren zijn dunner waardoor de warmte weerstand lager is. De dunnere toplaag in bijvoorbeeld eiken zorgt ervoor dat het hout minder sterk is en daardoor stabieler op vloerverwarming.

Al jaren werkt het Vloerenhuis Amsterdam samen met Parketfabriek Lieverdink. Deze samenwerking is niet voor niets succesvol, de fabriek biedt namelijk talloze mogelijkheden. Belangrijkste voor ons is dat de kwaliteit gewaarborgd is door een geavanceerde fabriek en de mensen die er werken. Daarnaast biedt Parketfabriek Lieverdink een breed scala aan van de mooiste houtsoorten. Zo wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van Frans eiken dat beschikbaar is in alle sorteringen. Hierbij kan je denken aan: Kwartiers gezaagd hout (Quartier-Faux-Quartier, QFQ), Exquisiet, BIS of juist een Rustieke sortering met grote noesten. Naast het maatwerk heeft Parketfabriek Lieverdink ook de Grigio & Sherazade collectie ontwikkeld, een unieke collectie die bij ons te bezichtigen is. Enthousiast geworden? Neem contact op of kom bij ons langs.

Vraag een offerte aan voor een Custom Made