Visgraat met band

De meest tijdloze houten vloer ter wereld sinds de 17e eeuw: de visgraat met band.

Een icoon: de visgraat met band

De visgraat met band is een icoon in de interieurbranche. Al sinds de 17e eeuw wordt de visgraat met band toegepast, uniek! In die tijd was er vakmanschap nodig om de houten vloer in dit ingewikkelde patroon te leggen. De machines die ze vandaag de dag hebben om dergelijke vloeren te vervaardigen hadden ze toen nog niet. Mensen van adel of welbedeelden konden zich een dergelijke vloer veroorloven waardoor de visgraat met band een symbool is geworden van luxe en prestige. Logischerwijs vinden we dit type vloer terug in luxe landhuizen en paleizen.

Hoewel de visgraat met band een rijke historie kent en vaak wordt geassocieerd met een klassiek karakter is er ook een moderne aantrekkingskracht. Ten eerste heeft de vloer een tijdloze elegantie. Daar bovenop komt dat de vloer zodanig aangepast kan worden dat er een moderne stijl gecreëerd kan worden. Het Vloerenhuis kan de parket vloer samenstellen in verschillende houtsoorten, formaten, bewerkingen, behandelingen en diktes. 

De foto aan de linkerzijde laat een verouderde visgraat met band zien. De vloer krijgt een warme en diep bruine uitstraling door de behandeling. De veroudering zorgt voor een klassieke uitstraling die past bij dit historische grachtenpand in Amsterdam. De foto’s die hieronder getoond worden laten modernere visgraat vloeren met band zien. De strakke aansluitingen in combinatie met het formaat en de lichte kleur zorgen voor een moderne uitstraling. Zo is er voor elk interieur een visgraat met band. De genoemde eigenschappen in combinatie met de rijke historie en het tijdloze karakter maken de vloer ongekend populair.

Voorbeelden van visgraat vloeren met band

Laat je inspireren door dit icoon: de visgraat met band, getoond in diverse interieur stijlen.

FAQ

Het plaatsen van een band rondom een visgraat heeft zowel esthetische als functionele doelen.

Sinds 1908 is het Vloerenhuis gevestigd in Amsterdam, van origine plaatste wij een band om de scheeflopende muren op te vangen in de Amsterdamse grachtenpanden. Het functionele voordeel is dat niet elk plankje met de glooiing van de muur mee hoeft te lopen. Esthetisch gezien zorgt dit voor een voordeel omdat het patroon veel beter tot zijn recht komt. Een band definieert de ruimtes waardoor er een visuele afscheiding gecreëerd kan worden, denk bijvoorbeeld aan een kamer met ensuite deuren. De afscheiding kan gecreëerd worden door de band voorlangs de deuren te laten lopen, soms wordt er nog met sluit friezen gewerkt om de afscheiding nog fraaier vorm te geven. 

In moderne ruimtes is de toegevoegde waarde van een visgraat met band ook ongekend. Het zorgt voor een grens rondom het patroon waardoor het ontwerp wordt versterkt en er gelaagdheid ontstaat. De band heeft vaak ook als voordeel om een aangename symmetrie en balans te creëren in de ruimte.

De mogelijkheden voor het samenstellen van een visgraat met band bij Vloerenhuis zijn eindeloos. Er is keuze uit diverse formaten, houtsoorten, sorteringen, bewerkingen en afwerkingen. De vloer is zo samen te stellen dat deze perfect aansluit op jouw wensen. Aangezien er enorm veel keuze is begeleiden we je stap voor stap in het proces naar jouw droom vloer.

Onze collectie aan visgraat vloeren met band is uniek. We werken samen met de mooiste merken en leveranciers waardoor er veel mogelijk is in de zoektocht naar jouw droomvloer. Daarboven op komt nog dat het Vloerenhuis Amsterdam staat voor kwaliteit, vakmanschap en een hoogwaardige service tijdens en tot ver na de oplevering. Juist daarom weten klanten ons keer op keer weer te vinden als ze gaan verhuizen en mogen we vaak de vloer weer leggen.

Een afspraak kan eenvoudig gemaakt worden via onze website of door telefonisch contact op te nemen. Geen afspraak gemaakt? Geen probleem, we heten je van harte welkom in onze showroom.

Op zoek naar een visgraat met band?

Neem contact op of vraag een offerte aan voor persoonlijk advies, kostenindicatie en inschatting van de benodigde werkdagen.