Service

Een echt familiebedrijf waar de klant altijd centraal staat

Vloerenhuis is een traditioneel parketbedrijf wat zich sinds 1908 bezighoudt met alle denkbare werkzaamheden op het gebied van parket-, planken- en laminaatvloeren. Naast het leggen van nieuwe vloeren is het onderhouden, renoveren en restaureren van bestaande vloeren een groot onderdeel van het parketteursvak.

Materiaalkeus

De combinatie van ruim 100 jaar ervaring, een eigen team van parketteurs en het persoonlijke advies is de basis van de kwaliteitsnorm van Vloerenhuis. Om deze kwaliteit te waarborgen worden alleen de allerbeste materialen en producten gebruikt.

Servicegericht

Bij Vloerenhuis staat de klant centraal. Vanaf de eerste oriëntatie tot ver na de oplevering wordt op alle vlakken nét dat stapje extra genomen. De parketteurs en adviseurs zetten zich in om van elke vloer een visitekaartje te maken, een tevreden klant is daarin het uitgangspunt.


Wat kunt u verwachten van onze service

 • U staat bij ons centraal
 • Maatwerk
 • Eigen vakmensen
 • Verhuisservice
 • Verhuisliften
 • Schilders
 • Kortom een totaalpakket

Welke service levert Vloerenhuis

 • Luchtbevochtigers
  Luchtbevochtigers
 • Wandbekleding
  Wandbekleding
 • Restauratie
  Restauratie
 • Onderhoud
  Onderhoud
 • Schadeherstel
  Schadeherstel
 • Trappen
  Trappen
 • Matten
  Matten
Luchtbevochtiger aanschaffen bij Vloerenhuis Amsterdam dat is goed voor uw luchtvochtigheid

Luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger voorkomt droge en slechte luchtcondities welke vaak de oorzaak kunnen zijn van allerhande klachten in woon- en werksituaties. Een te droge lucht wordt o.a. veroorzaakt doordat in koudere perioden de lucht niet alleen droger is maar ook de centrale verwarming in huizen en kantoren volop werkt waardoor de lucht extra droog wordt. Tevens is het in de zomerperiode mogelijk dat de aanwezige airconditioning de lucht niet alleen koeler maar ook droger maakt. In beide gevallen kunt u met behulp van een luchtbevochtiger de ideale luchtvochtigheid in uw woning of kantoor behouden. De ideale luchtvochtigheid in de winterperiode is 50% R.V. - 55% R.V. Dit is af te lezen op een hygrometer. In onze showroom hebben wij meerdere types te bezichtigen en kunnen wij u voorlichten over welke luchtbevochtiger er het beste bij uw woonsituatie past.
Wandbekleding is hot! In Amsterdam bij het Vloerenhuis Amsterdam is dit verkrijgbaar voor bijvoorbeeld een wand van een openhaard

Wandbekleding

Maak kennis bij Vloerenhuis met de laatste trend in de wereld van hout; echt houten wandbekleding van Natural Wood. De collectie bestaat uit 18 verschillende uitvoeringen en is verkrijgbaar in de houtsoorten Eiken, Kersen, Walnoot, Essen en Populier. De 3-dimensionale panelen worden in de fabriek gekleurd en afgewerkt, klaar voor de vakkundige montage door de installateurs van Vloerenhuis. Van strakke blokdesigns tot rustieke wanden met veel kleurnuances; Wat de keuze ook wordt, met een echt houten wandbekleding haalt u een unieke eyecatcher in huis.

schadeherstel aan patroonvloer in Amsterdam door Vloerenhuis

Restaureren van parketvloeren

Door de jarenlange ervaring heeft  Vloerenhuis een specialisme opgebouwd in het restaureren van parketvloeren. Oude patroonvloeren kunnen worden nagemaakt en zelfs de meest verwaarloosde vloeren kunnen worden opgeknapt. Parket- of plankenvloeren kunnen soms wel 5 of 6 keer geschuurd worden. Na elke schuurbeurt ziet uw vloer er weer uit als nieuw en door de vloer een andere kleur te geven geeft u uw complete woning een nieuwe uitstraling. Op deze manier gaat een parket- of plankenvloer altijd met de tijd mee.

Werkwijze

De vloer wordt eerst ter plaatse geïnspecteerd door één van onze specialisten, zodat hij op een deskundige wijze kan adviseren hoe uw vloer gerepareerd of gerestaureerd kan worden. Vloerenhuis kan vrijwel elke houtsoort leveren, in alle mogelijke uitvoeringen.

Geluidsisolatie

De ontwikkeling staat nooit stil, en de kwaliteit van geluidsisolerende ondervloeren is de afgelopen jaren enorm vooruit gegaan. Daarnaast zijn ook de isolatie eisen strenger geworden. Om aan de huidige eisen te voldoen kan Vloerenhuis uw zwevende lamelparket- of plankenvloer opnemen en opnieuw leggen op een nieuwe ondervloer. &nbsp
gelakte vloeren bij Vloerenhuis Amsterdam in zuid en centrum

Onderhoud

Een houten vloer geeft uw interieur die speciale, warme uitstraling. Maar dan moet de vloer wel goed worden onderhouden. Daarvoor hoeft niet ieder jaar de vloer helemaal geschuurd en opnieuw afgewerkt te worden. Regelmatig onderhoud in de vorm van reinigen of onderhouden is voldoende. Na een grondige reinigings- of onderhoudsbeurt ziet uw parket- of houten vloer er weer als nieuw uit.

Preventief onderhoud van uw vloer

Regelmatig onderhoud werkt ook preventief: Uw vloer blijft mooi en gaat lang mee. Er zijn zelfs parketvloeren die door regelmatig onderhoud maar liefst twintig jaar mooi blijven, zonder een schuurbeurt.

Zelf uw vloer onderhouden

U kunt voor al uw onderhoudsproducten bij 't Vloerenhuis terecht. Of het nu om een parket-, PVC-, planken-, of laminaatvloer gaat, op de Parnassusweg bent u aan het juiste adres. Daarnaast hebben wij in onze showroom een uitgebreid assortiment aan luchtbevochtigers, viltglijders en bureaustoelmatten en kunt u bij ons terecht voor het huren van een boenmachine.  

Schadeherstel

Ook voor het herstellen van schades kunt u bij Vloerenhuis terecht. In het geval van bijvoorbeeld een waterschade kunt u ons inschakelen om ter plaatse een schaderapport te maken. Met dit rapport kunt u naar de desbetreffende verzekering waarna u opdracht kunt geven voor het herstel in oude staat.

Herstellen of vervangen?

In de meeste gevallen kan de vloer hersteld worden. De vloer wordt eerst (gedeeltelijk) verwijderd en aangeheeld met nieuw parket. Door vervolgens het gehele oppervlak te schuren en te behandelen is het kleurverschil tussen nieuw en oud parket minimaal en vaak niet meer zichtbaar. In sommige gevallen is het prijsverschil tussen herstellen of geheel vervangen gering, en wordt er besloten om de gehele vloer te vervangen.

Meubilair

Een schade komt altijd onverwacht en ongelegen. Om te zorgen dat u zo min mogelijk last ondervind kan Vloerenhuis voor het verplaatsen van uw meubels zorgen. Hiervoor werken wij samen met een vaste verhuizer die uw meubels verplaatst of eventueel opslaat. Na onze werkzaamheden worden uw meubels dan weer netjes teruggeplaatst.

Schade herstel voor zakelijke markt

Naast de consumenten markt bedient Vloerenhuis ook de zakelijke markt. Door onze transparante schaderapporten en heldere afspraken hebben we nauwe samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld VVE's en verzekeringsinstanties.
Uw trap laten bekleden door een professional het Vloerenhuis in Amsterdam kan u daarbij helpen

Trappen

Ook voor het bekleden van uw bestaande trap kunt u bij 't Vloerenhuis terecht. Dit kan in nagenoeg elke houtsoort, waardoor er een perfecte aansluiting wordt gemaakt tussen de vloer en de trap. Er kan gekozen worden voor een massieve dektrede, waarbij de keuzemogelijkheden bijna eindeloos zijn. Van de dikte van de trede tot de vorm van de 'trapneus', alles wordt exact voor u op maat gemaakt.

Werkwijze trap bekleden

Als eerste wordt er van elke trede een mal gemaakt. Deze gaan naar de werkplaats waar de trede's uit massief hout worden gemaakt. Zodra de trede's klaar zijn worden ze afgewerkt met een (kleur)behandeling naar keuze en kan de eventuele antislip strip worden in gefreesd. Door deze werkwijze is elke trap uniek en kan het op nagenoeg elke trap toegepast worden.

2-laags dektreden

Daarnaast zijn er zogenaamde ‘2-laags’ dektreden; een multiplex drager met een massief houten toplaag. Ook dit systeem is te verkrijgen in de meeste houtsoorten, en kan net als een massieve dektrede in alle mogelijke behandelingen worden afgewerkt.
Rizz indoor en outdoor matten te koop bij Vloerenhuis Amsterdam

Matten

Een entree heeft niet alleen een representatieve functie, maar ook een vuilopnemende functie. Het vuil onder schoenen moet worden opgevangen door een effectieve entreesituatie om de vloerafwerking daarachter in goede staat te houden. Om dit te realiseren heeft Vloerenhuis diverse indoor- en outdoormatten voor u in de collectie. Indoormatten kunnen op maat bij u thuis worden ingesneden en worden opgehoogd naar de gewenste hoogte. Om het beste resultaat te behalen is een combinatie van een in- en outdoormat de beste optie. In het menu aan de rechterkant vindt u meer informatie over de verschillende deurmatten.

Indoor of Outdoor?

Om het beste resultaat te behalen is een combinatie van een indoor en outdoormat de beste optie. Een outdoormat zorgt ervoor dat het vuil buiten blijft terwijl de indoor droogloopmat het vocht voor haar rekening neemt.

RIZZ Outdoor matten

Een deurmat van Rizz outdoor maakt uw entree praktisch en uitnodigend. Voor de tuindeuren van uw keuken en woonkamer, voor de achterdeur of voor uw voordeur, juist daar waar u zand naar binnen loopt. De verschillende designs en maten sluiten gegarandeerd aan bij uw voordeur, tuindeur of serre. De Rizz mat realiseert een ongekende afname van vuilinloop en is daarnaast nagenoeg onderhoudsvrij dankzij het open borstelprofiel. Niet eerder was er een borstelmat die zo rigoureus de inloop van vuil in huis te lijf ging.

Neem contact op

Heeft u een vraag aan Vloerenhuis Amsterdam? Wilt u iets kwijt? Of wilt u graag iets weten over de vloeren of één van de andere producten die wij bieden? Door gebruik te maken van onderstaand formulier, kunt u een bericht naar Vloerenhuis Amsterdam sturen.

Openingstijden

Maandag 13:30 17:30
Dinsdag 10:00 17:30
Woensdag 10:00 17:30
Donderdag 10:00 17:30
Vrijdag 10:00 17:30
Zaterdag 10:00 16:00
Zondag Gesloten

  Naam *

  Email *

  Telefoon *

  Onderwerp *

  Uw bericht of vraag *