Visgraat Parket

Modern, Klassiek of verouderd


U wilt graag een visgraatparket of u twijfelt nog? Hier kunt u alle ins en outs lezen over visgraatparket.

Het visgraatparket bestaat al eeuwen en de oorsprong is vermoedelijk uit het einde van de 15e eeuw / begin 16e eeuw. Een traditionele vloer die vooral gelegd werd in statige gebouwen. Het visgraatparket is veel arbeidsintensiever dan bourgogne, het uitmeten en de symmetrie in een woning is ontzettend bepalend voor het visgraatparket, de traditionele band en bies geeft een uitstraling van klasse en perfectie.

Modern visgraat en verouderd visgraat parket.

Tegenwoordig zijn parketvloeren veel trend gevoeliger dan ooit. Een visgraatvloer is veelzijdig, u kunt ermee een moderne uitstraling creëren zoals een zwarte of donkere visgraat , een visgraat met onbehandelde look (Skylt) of een visgraat wat door uw architect of eigen inzicht bepaald wordt.

Een band en bies is klassiek.

Dat zijn uitdrukkingen die wij vaak horen, mee eens? Niet perse, een band en bies kan ook erg modern staan als u kiest om de band en bies bij het visgraat parket in dezelfde houtsoort en kleur te kiezen.

Verouderd visgraat

Verouderde visgraatvloeren gaan helemaal op in een oudere woning, de doorleefde uitstraling geeft het gevoel dat de visgraatvloer al sinds de bouw van het huis er ligt. Is een verouderde visgraat dan alleen mogelijk in een oud huis? Nee natuurlijk niet, een verouderde visgraat is ook modern.

Tapis of 2-laags?

Tapis is een traditioneel gelegde visgraat de opbouw hiervan ziet er zo uit;  een eiken mozaïek ondervloer, deze wordt geschuurd om een vlakke ondervloer te creëren, lijm , de massieve plankjes visgraat van 6,3mm dik of 9mm dik en spijkertjes. De tapisvloer wordt ter plaatsen weer geschuurd om ongelijkheden tussen de plankjes te egaliseren en geolied, gelakt of vroeger behandeld met traditionele boenwas.

Tegenwoordig werken wij veel met 2-laags systemen omdat deze vaak beter toepasbaar zijn op een betonnen vloer of op anhydriet met daaronder vloerverwarming. Bauwerk parket heeft een 2-laags syteem op een HDF onderkant waardoor parket op vloerverwarming dus ook visgraat ontzettend goed toepasbaar is, het parket heeft namelijk een R-Waarde van 0,049. Dit parket wordt rechtstreeks verlijmd op de betonnen of anhydrietvloer.

Neem contact op

Heeft u een vraag aan Vloerenhuis Amsterdam? Wilt u iets kwijt? Of wilt u graag iets weten over de vloeren of één van de andere producten die wij bieden? Door gebruik te maken van onderstaand formulier, kunt u een bericht naar Vloerenhuis Amsterdam sturen.

Openingstijden

Maandag 13:30 17:30
Dinsdag 10:00 17:30
Woensdag 10:00 17:30
Donderdag 10:00 17:30
Vrijdag 10:00 17:30
Zaterdag 10:00 16:00
Zondag Gesloten

    Naam *

    Email *

    Telefoon *

    Onderwerp *

    Uw bericht of vraag *