Tapis vloer

'Tapis' is de benaming voor een parketvloer die op een traditionele manier gelegd wordt. Het kan in elk gewenst patroon worden gelegd. Visgraat, Hongaarse Punt, maar ook Vlechtpatronen en vele andere vormen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is Tapis in veruit de meeste houtsoorten leverbaar.

Een Tapis vloer heeft geen messing-en-groefverbinding, de plankjes worden 'koud' tegen elkaar aan gelegd. Bij deze traditionele legmethode wordt eerst een ondervloer gelegd (bijvoorbeeld spaanplaat) die vast wordt gemaakt op de bouwvloer. Daarna worden de stroken op de spaanplaat 'werkvloer' vastgelijmd en genageld.

Als laatste wordt het parket machinaal geschuurd, worden de spijkergaatjes gestopt en wordt het oppervlak afgewerkt met een (kleur) olie of lak. Het resultaat is een naadloze parketvloer, volledig naar wens op maat gemaakt.


Omdat een Tapis vloer volledig vast ligt is hij in de meeste gevallen geschikt voor plaatsing op vloerverwarming.  Er zijn echter geschikte houtsoorten (zoals Eiken, Teak, Afzelia of Kambala), maar zeker ook ongeschikte houtsoorten zoals bijvoorbeeld Maple of Jatoba.

Het allerbelangrijkste punt bij het combineren van hout met vloerverwarming is de luchtvochtigheid. Die daalt in het stookseizoen tot waardes die ervoor zorgen dat hout krimpt, met bijbehorende gevolgen van dien. Zorg dus altijd voor een goede luchtbevochtiger om krimp te voorkomen.

Vloerenhuis besteed extra aandacht aan het juiste onderhoudsadvies op maat. Een goed onderhouden laminaat of houten vloer staat namelijk garant voor jarenlang woonplezier. In de showroom in Amsterdam Zuid zijn veruit de meeste middelen en materialen op voorraad en met het juiste advies en bijbehorende middelen kunt u direct aan slag. Wilt u toch liever uw vloeronderhoud door Vloerenhuis uit laten voeren? Wij kunnen uw vloer vakkundig behandelen.

 • Hout op vloerverwarming
 • Stroken
  Tapis vloer
 • Hongaarse punt
  Tapis vloer
 • Visgraat
  Tapis vloer
 • Bourgogne
  Tapis vloer
 • Tapis
  parket
Hout op vloerverwarming is een goede combinatie in Amsterdam bij Vloerenhuis Amsterdam.

Een parketvloer leggen op vloerverwarming is geen enkel probleem. Een massief houten vloer is daar uiteraard minder goed tegen bestemd maar met de komst van lamelparket , 2 of 3 laags systemen is hout op vloerverwarming mogelijk zonder problemen. Wij hebben een breed assortiment parket voor op vloerverwarming in onze showroom in Amsterdam. R-waardes van 0,049 t/m 0,1 zijn de beste waarden voor op vloerverwarming in combinatie met echt hout.
Stroken tapis vloeren zien er geweldig uit in een grachtenpand in Amsterdam

Stroken

6,3mm dik & 7,9 standaard
Deze verouderde Hongaarse punt is geolied en te koop bij Vloerenhuis Amsterdam

Hongaarse punt

6,3 & 9mm variërende breedtes en lengtes
Dit is een voorbeeld van een verouderde visgraat parket in Amsterdam

Visgraat

6,3 & 9mm variërende breedtes en lengtes
plankenvloer kopen bij een goed bedrijf namelijk bij Vloerenhuis Amsterdam de parket speciaal zaak van Amsterdam

Bourgogne

9mm dik en brede planken van 11cm tot 20cm breed
tapis plank te zien op deze foto in Amsterdam

Tapis vloer

 • Tapis parket is een massieve ambachtelijke parketvloer die op traditionele wijze wordt gelegd. Leverbaar in elk gewenst patroon zoals het populaire Visgraat patroon of Hongaarse Punt, maar ook alle andere Blokpatronen, Vlechtpatronen en paneelvloeren.

Neem contact op

Heeft u een vraag aan Vloerenhuis Amsterdam? Wilt u iets kwijt? Of wilt u graag iets weten over de vloeren of één van de andere producten die wij bieden? Door gebruik te maken van onderstaand formulier, kunt u een bericht naar Vloerenhuis Amsterdam sturen.

Openingstijden

Maandag 13:30 17:30
Dinsdag 10:00 17:30
Woensdag 10:00 17:30
Donderdag 10:00 17:30
Vrijdag 10:00 17:30
Zaterdag 10:00 16:00
Zondag Gesloten

  Naam *

  Email *

  Telefoon *

  Onderwerp *

  Uw bericht of vraag *