Parket & Plankenvloeren

Parket en Plankenvloeren is een verzamelnaam voor vele soorten echte (hard) houten vloeren. Verouderde houten vloeren, planken vloeren en Tapisparket vloeren. Parket kan massief zijn of uit de fabriek in meerdere lagen zijn opgebouwd. Parketvloeren zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen, legpatronen, systemen en houtsoorten Afgewerkt in een kleur of afwerking naar keuze. Stoer en modern of verfijnd en klassiek. Parket is tijdloos en past bij ieder interieur.

Hieronder staan de belangrijkste kenmerken tussen de vloeren genoemd. Via het keuzemenu beneden op de pagina kunt u zich verder verdiepen in de verschillende systemen en mogelijkheden.

Hout op vloerverwarming

Dat kan! Met de vernieuwde technieken zijn houten vloeren steeds beter toepasbaar op vloerverwarming. De R-waarde van een houten vloer moet voor de vloerverwarming meestal minder dan 0,09 zijn. Wij leveren verschillende parketvloeren met de beste R-waardes t/m 0,049. Dat is waanzinnig.
Door onze jarenlange ervaring kunnen wij concluderen dat parket op vloerverwarming zonder problemen door het leven kan gaan.


 • Hout op vloerverwarming
 • Planken
  plankenvloer
 • Fineer
  parket
 • Lamel
  parket
 • Tapis
  parket
Hout op vloerverwarming is een goede combinatie in Amsterdam bij Vloerenhuis Amsterdam.

Een parketvloer leggen op vloerverwarming is geen enkel probleem. Een massief houten vloer is daar uiteraard minder goed tegen bestemd maar met de komst van lamelparket , 2 of 3 laags systemen is hout op vloerverwarming mogelijk zonder problemen. Wij hebben een breed assortiment parket voor op vloerverwarming in onze showroom in Amsterdam. R-waardes van 0,049 t/m 0,1 zijn de beste waarden voor op vloerverwarming in combinatie met echt hout.

Plankenvloer

Met een plankenvloer haalt u niet alleen de natuur in huis maar ook een vloer die generaties mee kan gaan én alleen maar mooier wordt naarmate hij langer ligt. Een plankenvloer wordt geleverd met een messing-en-groefsysteem, waardoor de delen onderling te verlijmen zijn. Planken vloeren zijn leverbaar in een massieve uitvoering of vanuit de fabriek opgebouwd uit meerdere lagen. Deze vloeren zijn te verkrijgen in alle denkbare breedtes, houtsoorten, kleuren en afwerkingen.  

Fineer parket

 • PAR-KY Fineer parket dat is een echt houten toplaag, gelijmd op een super stabiele HDF drager. Fineerparket is leverbaar in de meest bijzondere houtsoorten. Uitgevoerd met een click verbinding en dus geschikt voor zwevende plaatsing. Nieuw in ons assortiment is de twist serie 'Visgraat'
lamel parket in Amsterdam door een vloerenbedrijf laten leggen kan natuurlijk door Vloerenhuis Amsterdam. de Parketzaak voor planken vloeren

Lamel parket

 • Lamel parket is uitgevoerd met hardhouten toplaag, en vaak in de fabriek al afgewerkt. Lamelparket is leverbaar in de meeste houtsoorten en afwerkingen en heeft een messing en groef verbinding waardoor hij ook geschikt is om zwevend te leggen.
tapis plank te zien op deze foto in Amsterdam

Tapis vloer

 • Tapis parket is een massieve ambachtelijke parketvloer die op traditionele wijze wordt gelegd. Leverbaar in elk gewenst patroon zoals het populaire Visgraat patroon of Hongaarse Punt, maar ook alle andere Blokpatronen, Vlechtpatronen en paneelvloeren.

Neem contact op

Heeft u een vraag aan Vloerenhuis Amsterdam? Wilt u iets kwijt? Of wilt u graag iets weten over de vloeren of één van de andere producten die wij bieden? Door gebruik te maken van onderstaand formulier, kunt u een bericht naar Vloerenhuis Amsterdam sturen.

Openingstijden

Maandag 13:30 17:30
Dinsdag 10:00 17:30
Woensdag 10:00 17:30
Donderdag 10:00 17:30
Vrijdag 10:00 17:30
Zaterdag 10:00 16:00
Zondag Gesloten

  Naam *

  Email *

  Telefoon *

  Onderwerp *

  Uw bericht of vraag *