Hongaarse punt

De Hongaarse punt of zoals de Fransen zeggen ‘point de Hongrie’ een typisch klassieke vloer met een scherp randje. De vloer wordt namelijk in verstek gezaagd 45º , 52º of 60º (graden) waardoor de punten van de Hongaarse punt recht tegen elkaar aan staan. Waar de benaming Hongaarse punt vandaan komt is voor ons nog steeds onduidelijk, er ligt wel een verband met het visgraat parket. De Hongaarse punt is weliswaar minder bekend dan de visgraatvloer maar doet qua uiterlijk zeker niet onder. De banen van de Hongaarse punt worden geaccentueerd door het licht.

2-laags syteem Hongaarse punt

Door een 2-laags systeem toe te passen is een Hongaarse punt beter toepasbaar op een zand-cement vloer. De parketvloer kan dan vol vlak verlijmd worden en ligt daardoor erg mooi strak. De vloer wordt doorgaans al gekleurd, geolied en bewerkt vanuit de fabrikant. Een bijna kant en klaar systeem.

Tapis vloer als Hongaarse punt

Tapisvloeren is de benaming van het leggen van parket zonder mes en groef verbinding, dat zijn dus massieve houten plankjes. Deze worden verlijmd en gespijkerd aan een spaanplaat, eiken mozaïek of houten ondervloer. Tapis gelegde vloer is daarom een ware ambacht!

op zoek naar een Hongaarse punt die verouderd is in Amsterdam? Kom naar Vloerenhuis.
Verouderde hongaarse punt in het centrum van Harderwijk, gelegd en geleverd door Vloerenhuis Amsterdam. Bezoek onze showroom.
Hongaarse punt in 45 of 60 graden te vinden in Amsterdam
Hongaarse punt in zijn puurste vorm Tapis gelegd.

Neem contact op

Heeft u een vraag aan Vloerenhuis Amsterdam? Wilt u iets kwijt? Of wilt u graag iets weten over de vloeren of één van de andere producten die wij bieden? Door gebruik te maken van onderstaand formulier, kunt u een bericht naar Vloerenhuis Amsterdam sturen.

Openingstijden

Maandag 13:30 17:30
Dinsdag 10:00 17:30
Woensdag 10:00 17:30
Donderdag 10:00 17:30
Vrijdag 10:00 17:30
Zaterdag 10:00 16:00
Zondag Gesloten

    Naam *

    Email *

    Telefoon *

    Onderwerp *

    Uw bericht of vraag *