Renovatie van een Teak Carreaux paneel

Ruim 100 jaar oude vloer fantastisch hersteld

Teak hout, één van de mooiste houtsoorten dat er bestaat. Deze vloer ligt er sinds 1920 en hebben wij mogen renoveren. Het is een bijzonder mooi resultaat geworden.

 

Een woning met een verhaal.

Architect Philip Warners hield van beschaafde conversaties in een stijlvolle omgeving. Bouwen voor de betere kringen was dan ook zijn specialisme. Vooral maakte hij naam als schepper van het ‘etagehuis’: het eerste luxe appartementsgebouw. Destijds een nouveauté. In 1924 wordt een vergunning verkregen tot het oprichten van een perceel met bestemming daarvan tot negen woningen, kantoorlokalen, een atelier en een garage aan de Jacob Obrechtstraat te Amsterdam. De vierde en een deel van de vijfde etage van het gebouw worden lange tijd gebruikt door het hoofd van de Rijksgebouwendienst. In 1926 wordt een vergunning verkregen tot de aanleg van een tennisveld, dat alleen toegankelijk is voor de bewoners en dat nog altijd aanwezig is. Het huis heeft nog altijd een (inwonende) huismeester.

 

Wij renoveerde de vloer, en het resultaat is ongelooflijk!

CARREAUX VLOER Teakhouten vloer carreaux gelegd parket tapis vloer. Carreaux is het Franse woord voor tegels, een tegelmotief. vier vierkanten in een vierkant. met een ebben houten bies.

Bent u bang dat uw vloer niet meer te redden valt? Wij komen graag bij u langs om te beoordelen of renovatie mogelijk is. Al ziet de vloer er niet meer uit en lijkt het alsof er niks meer aan te doen is dan redden wij graag uw vloer.

 

Oja, en hoe de vloer eruit zag: 

 

Delen:

Hongaarse punt

Onderhoud

Meer blogs

4e generatie Vloerenhuis

Nieuwbouwwijk Houthaven Amsterdam

Nieuwbouw

Hoog.Design