Renovatie van een Teak Houten Carreaux paneel

Ruim 100 jaar oude vloer fantastisch hersteld

Teak hout, één van de mooiste houtsoorten dat er bestaat. Deze vloer ligt er sinds 1920 en hebben wij mogen renoveren. Het is een bijzonder mooi resultaat geworden.

Mooie overgang bij de schuifpui met massief teak houten stroken

Een woning met een verhaal

Architect Philip Warners hield van beschaafde conversaties in een stijlvolle omgeving. Bouwen voor de betere kringen was dan ook zijn specialisme. Vooral maakte hij naam als schepper van het ‘etagehuis’: het eerste luxe appartementsgebouw. Destijds een nouveauté. In 1924 wordt een vergunning verkregen tot het oprichten van een perceel met bestemming daarvan tot negen woningen, kantoorlokalen, een atelier en een garage aan de Jacob Obrechtstraat te Amsterdam. De vierde en een deel van de vijfde etage van het gebouw worden lange tijd gebruikt door het hoofd van de Rijksgebouwendienst. In 1926 wordt een vergunning verkregen tot de aanleg van een tennisveld, dat alleen toegankelijk is voor de bewoners en dat nog altijd aanwezig is. Het huis heeft nog altijd een (inwonende) huismeester.

Teak houten vloer met een ebben bies. karakteristiek parketvloer te vinden bij Vloerenhuis Amsterdam
Teak houten vloer met ebben bies met een mooie overgang tussen 2 ruimtes bij de schuifpui

‘Deze vloer is niet meer te redden’
– aldus de bewoners –

Wij renoveerde de vloer, en het resultaat is ongelooflijk!

CARREAUX VLOER Teakhouten vloer carreaux gelegd parket tapis vloer. Carreaux is het Franse woord voor tegels, een tegelmotief. vier vierkanten in een vierkant. met een ebben houten bies.

Teakhouten vloer carreaux gelegd parket tapis vloer

TEAKHOUT EBBENHOUT EN ZWART MARMER

Wat een plaatje! Al zeggen wij het zelf. De mooiste natuurproducten zijn verwerkt in dit prachtige huis. Het renoveren van deze parketvloer doen onze vloerleggers met passie. In dit geval renoveren wij liever dan vervangen.

Zwart marmeren bladen met een Teak parket vloer met een ebbenhout bies
Geweldig resultaat in de woonkamer , rechts te zien een verzonken deur en alle klassieke details zijn goed zichtbaar

Bent u bang dat uw vloer niet meer te redden valt?

Wij komen graag bij u langs om te beoordelen of renovatie mogelijk is. Al ziet de vloer er niet meer uit en lijkt het alsof er niks meer aan te doen is dan redden wij graag uw vloer.