Bauwerk Quadrato visgraatvloer

Parketvloer op vloerverwarming in Amsterdam Sloten.

De volledige naam van deze parketvloer is Bauwerk Formpark Quadrato Oak 14 Crema Brushed B-protect.
Dat houdt in ; Een Europees Eiken visgraat met de sortering 14, dat geeft de hoeveelheid en grote van knoesten aan. 14 wil zeggen dat er zowel kwartiers hout in mag zitten, vlamtekeningen en knoesten tot ca. 1cm. Een vergelijkbare selectie is dus rustiek 1-bis. Al zie je in de sortering 14 over het algemeen minder knoesten.

Parket op vloerverwarming

Ook in deze woning is vloerverwarming toegepast. In de zand-cementvloer liggen vloerverwarmingsbuizen. De lage temperatuur vloerverwarming gaat goed samen met deze parketvloer. Door de Rc-waarde van de Bauwerk vloer van slechts 0,078 laat de vloer zeer gemakkelijk de warmte door. Naadvorming, uitzetting en krimping zullen niet zomaar gaan plaatsvinden. De luchtvochtigheid moet wel op pijl worden gehouden, dat geld eigenlijk voor iedere woning maar door de goede isolatie van de nieuwbouwwoningen daalt de luchtvochtigheid meer dan bij oudere woningen. Een luchtregelinstallatie is natuurlijk het beste maar goede luchtbevochtigers zijn ook prima.

 

Eenheid in de woning

Overal in de woning zie je het; ‘Eenheid’
De visgraat parketvloeren, de Eiken trappen en de notenhouten meubels, kastenwanden etc. Tot in de puntjes verzorgt zodat het huis één geheel wordt waar je ook verblijft.
Het kleurcontrast tussen de Eiken vloer en Notenhouten Fineer kasten zijn zo groot dat deze 2 natuurproducten perfect op elkaar aansluiten. De strakke vloer met chique meubels passen goed samen. De architect en de eigenaar kunnen trotst zijn op het resultaat.