PVC Vloeren

Bij een PVC vloer wordt vaak gedacht aan het beruchte 'zeiltje in de keuken'. Dit geeft echter een totaal verkeerd beeld van deze hoogwaardige vloeren. Een PVC vloer kenmerkt zich namelijk door haar karakteristieke, natuurlijke uitstraling en slijtvastheid. Van breed tot smal, uitgevoerd met een V-Groef of helemaal naadloos, bij een PVC vloer zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.


PVC vloeren zijn vaak nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer en zijn, mede daarom, enorm in opmars. Daarnaast is de gevoelstemperatuur van een PVC vloer hoger dan die van een laminaatvloer. De toepasbaarheid op vloerverwarming is uiteraard ook een enorm voordeel door zijn lage RC-waarde.

Een PVC vloer is verkrijgbaar in een uitvoering met een click systeem (met een opbouw zoals een laminaatvloer) of in een losse PVC strook die direct verlijmd wordt op de bouwvloer. Het voordeel van een click systeem is dat de vloer verhuisbaar blijft en net zo makkelijk te leggen is als een laminaatvloer. Dit systeem kan ook geplaatst worden op bijvoorbeeld een houten bouwvloer, inclusief bijbehorende geluidsisolatie bij eventuele benedenburen.

De direct verlijmbare stroken hebben vooral voordelen in combinatie met een vloerverwarmingsinstallatie, vanwege de lage warmteweerstand. Door de geringe dikte van de stroken moet de ondervloer in de meeste gevallen geëgaliseerd worden om doortekening te voorkomen.

 • Amtico
  plak PVC
 • Vinyl Concept
  plak PVC
 • Douwes Dekker
  PVC
Amtico plak pvc vloeren op vloerverwarming zijn de beste PVC vloeren van Amsterdam

Amtico plak PVC - Commercieel gebruik

Waarom Amtico?Omdat ze de visie hebben om een luxe uitstraling te combineren met vinyl. De visie die een markt heeft gecreëerd voor designers voor vloerbedekking om iets te maken wat niet alleen mooi is maar ook flexibel en duurzaam.Dat is de reden waarom ze de marktleider zijn! Britse excellence noemen ze dat.Alles is mogelijk in verschillende kleuren. Tegelstructuur, hout, egale kleuren etc.

Vinyl Concept plak PVC

PVC stroken gluedownAllereerst zijn daar de vinyl design stroken, dit zijn dunne stroken met een 0,3mm of 0,55 toplaag designvinyl op een volvinyl onderlaag. Deze stroken zijn tussen de 2 en 3mm dik en worden vol op de ondergrond verlijmd. Forinn heeft een zeer uigebreide collectie vinyl design stroken van onder andere de merken Podium Pro, Nuance, Vinyl Concept, Conceptline en Projectline.Leverbaar is houtstructuur en tegelmotief.

Douwes Dekker PVC

PVC van Douwes DekkerStroken en tegels van PVC zijn een moderne versie van het oude ‘zeil’ van de rol. Het PVC (ook wel ‘vinyl’ genoemd) is verlijmd op een stabiele, watervaste HDF-drager met kliksysteem. Deze vloeren worden ‘zwevend’ gelegd. Het PVC is afgewerkt met een doorzichtige duurzame PU-beschermlaag. De vloeren voelen warm aan en zijn zeer geluidsarm; ook naar uw benedenburen toe. Bij de ‘zwevend’ gelegde versie is hiervoor wel een speciale ondervloer nodig. PVC is uitstekend geschikt voor op vloerverwarming en –koeling én zeer waterbestendig. Vooral de verlijmde versie kan prima in natte ruimtes als keukens en badkamers. Qua design kunt u kiezen uit vele tientallen zeer natuurgetrouwe hout- en steendecors in diverse formaten.

Neem contact op

 • Parnassusweg 216, 1076 AV Amsterdam
 • Telefoon: +31 (0)20 662 65 21
 • E-mail: info@vloerenhuis.nl
Heeft u een vraag aan Vloerenhuis Amsterdam? Wilt u iets kwijt? Of wilt u graag iets weten over de vloeren of één van de andere producten die wij bieden? Door gebruik te maken van onderstaand formulier, kunt u een bericht naar Vloerenhuis Amsterdam sturen.

Openingstijden

Maandag13:3017:30
Dinsdag10:0017:30
Woensdag10:0017:30
Donderdag10:0017:30
Vrijdag10:0017:30
Zaterdag10:0016:00
ZondagGesloten
Naam *

Email *

Telefoon *

Onderwerp *

Uw bericht of vraag *

Facebook
LinkedIn
Pinterest